Att leva på hoppet

Energikrävande. Att fundera, undra, vara ovetande och ha tankeverksamheten på full speed hela tiden är energikrävande. Egentligen spelar det ingen roll hur mycket jag funderar och hur mycket tankarna snurrar i skallen. Utan ordentliga utredningar och svar kommer jag ändå ingen vart. Givetvis kan jag göra det som finns i min makt, i form av att låta armarna vila, ta behandlingar som rekommenderas för att lindra och fortsätta tjata och be om hjälp. Det är dock inte något som hjälper mig helt, utan bara för stunden.

Just nu är ovissheten och att inte veta vad detta beror på en pina. Det gnager inom mig och det kostar energi.
Jag försöker att boosta upp mig själv genom att träna det som går. Springa fort, cykla och åka lite skidor – mest bara för att jag älskar det och får energi av det i nuläget. Det gör ont att åka skidor, men i ett lagom tempo är det smärta som jag kan stå ut med för att få energikicken av skidåkningen.

Andra saker som ger mig energi är att umgås med dem jag tycker om. Mina vänner ger mig energi och får mig på andra tankar. Idag träffade jag Jennie & Lina och det gav mig energi.
Min sambo ger mig också energi, även om han får ta konsekvenserna av min energiförlust ibland med..

Nu ska jag äta pastagratäng med skinka och kanske en bit av mitt hembakade hårdbröd som just kommit ut ur ugnen. Energi igen.

2 Svar på “Att leva på hoppet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>