Anar brutal träningsvärk

Eftersom att skidåkningen är begränsad för min del nu får jag genomföra mina högintensiva pass på testcykel eller med löparskor på fötterna. Imorse var det fartpass på träningsschemat och det blev löpning. Orienterarna på DSA hade banintervaller i friidrottshallen så jag passade på att få sällskap och bra sparring av dem. Ett intervallpass inomhus på bana är väl inget jag skulle genomföra under skidsäsong i vanliga fall, mycket för att det kan slita ganska hårt på benmuskulaturen och ge rejäl träningsvärk, men den här säsongen är ju inte som alla andra. Alla pass som kan få upp pulsen är bra och jag genomför det som är möjligt och inte gör ont.

Efter uppvärmning och löpskolning väntade 6 stycken 4minutersintervaller med en minuts vila. Varje intervall hamnade på mellan 5 och 6 varv på banan och jag tycker att löpningen kändes bra. Jag blev trött och hjärtat fick jobba hårt och fort. Alltså ett lyckat och bra pass.

Misstänker dock att mina ben kommer att vara stela imorgon, speciellt vaderna. För att kompensera det problemet körde jag därför även lite benböj och styra för lår och rumpa på kvällen. Om jag kan gå imorgon utan att likna ett kylskåp återstår att se..

20130129-203819.jpg

2 Svar på “Anar brutal träningsvärk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>