Opererad och vägen tillbaka.

Igår morse opererades jag. Mina armar är numera inlindade i två paket och jag är halvt handikappad. Att vara ”utan armar” är inte lätt, men jag kämpar på och även om allt tar lite längre tid än vanligt kan jag faktiskt göra mer än jag kanske trodde innan operationen.
Fingrarna är användbara och jag kan greppa saker. Inte lyfta tungt eller ta i med någon större kraft, men armar och händer är brukbara. Svårast är att böja i armbågsled så därför blir moment som innefattar att exempelvis föra saker mot ansiktet, dricka vatten ur glas eller äta från gaffel, smörja in ansiktet och borsta tänderna svårt.

Jag är alltså opererad. Det är över och nu börjar vägen tillbaka. En säsong 2012/2013 som inte alls blev vad jag tänkt mig är över och förbi och nu är det bara att blicka framåt mot nya utmaningar.
Jag vet sannerligen vad innebörden av att ”det inte är lika mäktigt att nå toppen om man aldrig varit på botten” är. Jag har varit på botten förut, men kommit igen och tagit mig tillbaka till toppen. Varken en operation i mina vader för kompartment syndrom eller kraftiga magbesvär som tvingade mig att avbryta min säsong satte stopp för mig, varför skulle då denna operation göra det? Jag ska tillbaka dit jag var och ännu lite högre, upp mot högsta toppen. Jag älskar utmaningar, och just nu har jag en riktig utmaning framför mig.

Elitidrott handlar om att träna mycket, men också att träna smart. Om det var knoppen som inte var tillräckligt smart denna gång och lät kroppen få för nog vet jag inte. Kanske hade dessa problem uppstått tids nog ändå, det kommer jag aldrig att få svar på. Nu håller jag mina tummar hårt för att ingreppet i mina armar igår kommer att ta bort den hemska smärta som gjorde att jag inte kunde fullfölja säsongen 2012/2013. Att doktorn har gjort ett bra jobb och att mina armar kommer att fungera som de ska igen när träningen mot nästa, förhoppningsvis framgångsrika, vinter inleds. Då med både kropp och knopp i högform!

Ett svar på “Opererad och vägen tillbaka.

  1. Hoppas operationen lyckats. Du kan tydligen fingra på ett tangentbord iaf. Hur länge blir du handikappad tror du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>