Nio dagar att minnas.

Vilket läger vi fick till! Nio dagar, åtta dagar fyllda med träning och en vilodag, där jag mått så bra. Mina känslor för alper och dessa fantastiska vyer och omgivningar har blivit ännu starkare och jag kom inatt, trots många timmar träning under dessa dagar, hem till Sverige och Falun fulltankad med ny energi och positiva vibbar. Att solen har lyst på oss VARJE dag under lägret har inte gjort det hela sämre utan snarare givit oss ännu en liten energiboost att ta med oss in i höstens träningsperioder. ”Det är inte så här fint väder i Davos”, sa Emil Jönsson under de första dagarna. Tydligen är solsken under så många dagar i följd ovanligt och att regnskurarna helt uteblir är ytterst sällsynt. Men, ”vi hade inte BARA tur med vädret…”.

Vilka enormt fina träningsmöjligheter Davos har erbjudit oss. Ett stort tack till Emil som engagerat sig och visat oss runt på pärlorna i Davos med omnejd. I princip inte två pass på samma ställe, med undantag för några kortare svängar. Att asfaltsvägarna tar slut inne i dalgångarna är positivt och gör att det är tillåtet med rullskidåkning i två längre dalgångar i närheten av Davos. Asfaltsvägar som lätt kan klassas som världens vackraste rullskidbanor med fin och jämn asfalt och enormt vackra vyer att blicka upp över under träningspassen.

DSC_0539 (2)
Klassiska intervaller i Dischmadalen.

Under veckan har jag för första gången i mitt liv tagit mig upp på över 3000meter till fots. 3147möh mätte Schwarzhorn dit vi en eftermiddag knatade med stavar.
Enda missen under veckan kom när vi skulle ta oss upp på Albulapasset, dryga 2300möh, på rullskidor. Ett vägarbete med ungefär 300-400 meters stigning kvar gjorde att vi inte tog oss längre och snällt fick sätta oss i bussarna och vända neråt igen för att avsluta passet hem mot Davos istället.

DSC_0399

Vilodagen blev, som jag tidigare skrivit om, en riktig dagsutflykt där vi lämnade boendet strax efter nio på morgonen och inte var tillbaka förrän efter 18 på kvällen. En dag att minnas på många sätt. Trevligt sällskap, mysig ”strosning” i den lilla gemytliga alpbyn och en pizza som smakade gudomligt. Dagen avslutades med en tur till St Moritz och hemvägen gick faktiskt över Albulapass. Så trots att vi aldrig tog oss över passet på rullskidor kan jag bära med mig minnet av hur det såg ut även på den toppen.

DSC_0291 (2)
Livigno.

Jag är som sagt hemma i Sverige och Falun igen. Dagen har varit väldigt lugn där tvättmaskinen har snurrat, kylskåpet har fyllts på en gnutta och där lunchen, som vanligt under sommaren, ätits på Geschwornergården vid Falu Gruva. Imorgon väntar en dag på jobbet och detsamma gäller under söndagen när en lång arbetsdag, 9 timmar(!) i kassan på ICA, ska avverkas. Men, en söndag i butik betyder dubbel lön och således mycket klirr i kassan! :)

DSC_0317

Avslutar inlägget med en bild som avspeglar min känsla för veckan som varit, bilden ovan, och en bild för att tacka två mina sponsorer OneWay och Hestra för all stöttning och hjälp med material, bilden nedan.

DSC_0590

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>