Snart drar jag västerut.

Efter en fin helg, som inleddes med en tre timmar lång löptur med Jennie i Stångtjärn och avslutades med en fantastisk brunch på Dössbergets värdshus med hjärtat igår är det återigen ny vecka.

IMG_2138

IMG_2145

En vecka där ett nytt läger kommer att inledas på onsdag då Dala Sports Academy drar till Nordsaeter i Norge för en dryg veckas träning i ny miljö. Jag har varit i Sjosjoen och på Natrudstilen på vintern, men aldrig på sommaren. Det var ju just där som jag vann mitt första mästerskapsguld som senior i skidorientering och just där som jag ramlade och slog hål på baksidalår som slutade med sju stygn i baken. ;)

Denna gång hoppas jag kunna hålla mig från Lillehammers sjukhus och jag ser fram emot en vecka med bra och givande träning. Då det finns två rullskidbanor i området kommer mycket av mitt fokus ligga på att snurra endel på dessa. Då vi saknar rullskidbana i Falun, vilket är en enorm brist i denna skidstad(!!), kommer jag att passa på att utnyttja denna möjlighet för att göra rullskidåkningen så ”skidlik” som möjligt. Att åka rullskidor på vägar och cykelbanor runt Falun är inte riktigt skidlikt. Åkningen blir ganska enformig och man får inte chansen att byta växlar och teknik på det sätt som man gör på en skidbana under vintern.

Men, innan resan inleds mot väst på onsdag ska en till träningsdag i Falun genomföras imorgon. På förmiddagen ett stakpass i högt tempo och på eftermiddagen löpning och spänst. Dessutom ska Anton, som drar iväg på stora äventyr imorgon, vinkas av vid tåget. För första gången som landslagsman i orientering på seniornivå när han åker på Euromeeting i Skottland! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>