Ny lägerort.

Igår eftermiddag kom vi fram till Nordsaeter i Norge för en dryg veckas läger med Dala Sports Academy. Efter en lång resa och norsk lunch, som definitivt inte var värd närmare 200 spänn(!!), drog vi ut på ett löppass i fjällterrängen. Ett mycket fint pass där vi passerade över Neverfjell, Reinfjell och rundade Reinsjön. Tyvärr är stigarna lite steniga och det är svårt att springa avslappnat och titta på omgivningarna då man hela tiden måste koncentrera sig på vart fötterna ska sättas ner.

Dagens första pass blev ett intervallpass på rullskidbanan i Natrudstilen. 4 gånger 15minuter på den knixiga och kuperade banan var ovant för benen och rumpan men riktigt bra för att få in lite skidlik rullskidåkning. Mycket växel 2 och teknikbyten där fokus låg på att hålla hög fart på alla partier och tänka skidåkning. Det var ovant till en början och kändes som att jag helt tappade fart in i de branta backarna, men ju längre passet gick och ju mer vana jag fick desto bättre flöt åkningen på. Överlag ett mycket bra pass där både muskulatur och hjärta fick jobba! I eftermiddag väntar ett lugnt klassiskt distanspass på den andra rullskidbanan här i närheten, på lillehammers skidstadion. Kul och spännande med nya träningsmarker!

DSC_0253 (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>