Näst sista dagen i Nordseter.

Imorgon avslutar vi lägret i Nordseter. Ett mycket bra läger där vi tränat både mycket och med god kvalité på alla pass. Ett läger som känts genomtänkt och där varje pass haft sitt speciella syfte. Ett läger där vi sporrat, peppat och hjälpt varandra genom träningspassen och haft god nytta av varandras styrkor.

Långa klassiska rullskidpass har varvats med skejtintervaller på rullskidbanan, skidgångsintervaller i Hafjellsbacken och löpturer i fjällterrängen. Nordseter, Natrustilen och Lillehammer med omnejd har bjudit på ypperliga förhållanden för givande träning med sin fantastiska natur och terräng. Backarna känns som oändliga och här finns verkligen fina möjligheter att få till just sådan träning som vi saknar hemma i Falun. Långa stigningar med upp emot en timmes diagonalåkning och rullskidbanor där vi kan träna på växelbyten och teknik.

Förmiddagens pass bestod, för min del, av skejtintervaller på rullskidbanan i Natrustilen. Sju stycken sexminutersintervaller där syftet var att åka med högt tryck och så bra teknik som möjligt passet igenom. Att trycka på lite extra över krönen och försöka få till växel 2 så bra som möjligt. En svår växel där jag försöker förändra min teknik något för att få med trycket från båda benen mer.
Det var mycket vilja i intervallerna idag och jag måste säga att jag inte fick mycket gratis. Många tuffa lägerdagar har satt sina spår och benen känns inte helt pigga och fräscha, som sig kanske bör. Jag bet ihop och tog mig igenom mina intervaller och är i efterhand mycket nöjd med mitt genomförande.
Två pass kvar innan jag sätter mig på tåget mot nästa äventyr. Night Hawk i Oslo på fredagkväll och lördag och äntligen ska jag få träffa Anton igen imorgon! :)

DSC_0314

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>