Fem timmar träning och anmäld till Fjällmaraton Sälen.

Efter lugna dagar söndag och måndag med endast ett lättare cykelpass och styrka i söndags och helvila igår var det idag dags att dra på sig träningskläderna igen. Det var nästan en vecka sedan jag åkte mitt senaste rullskidpass i Nordseter eftersom att torsdagen innan hemresa bestod av löpning och helgen sedan tillbringades i orienteringsskogen.

Vi blev skjutsade till Svärdsjö med Dala Sports Academys buss och skulle åka ett tre timmar långt stakpass runt sjön, via toftbyn, sundborn och skuggarvet hem. En sträcka som jag tidigare aldrig åkt på rullskidor och som så här i efterhand var både vältajmad för en tretimmarstur och en väldigt fin runda. Tillsammans med ”uppvärmningen” till Livi innan passet stannade den totala tiden på förmiddagens träningspass på 3 timmar och femton minuter och jag kan lova att lunchen på Geschwornergården vid Falu Gruva smakade bra efteråt.

Efter en kort tupplur i soffan mellan 14.20 och 14.40 var det dags att byta om igen för att ge sig ut på nästa pass. Ett löppass med inslag av spänst. Spänsten genomförde jag själv men som tur var fick jag sällskap, bland annat runt Lugnets milspår och över Jungfruberget, av Emma och Lina på löpningen.

Imorgon väntar ett stakintervallpass där 15 stycken 3 minutersintervaller ska betas igenom. Sist jag körde detta pass hade jag gott sällskap av många DSA aktiva, och passet gick riktigt bra. Imorgon ska jag ta mig igenom det ensam. Om det går lika bra återstår att se. :)

Igår skickade jag dessutom in min anmälan till Fjällmaraton Sälen, 21km löpning i fjällterräng den 31 augusti. Jag väljer att springa halvmaraton och inte hela 42km-banan för att jag tycker att det ligger för nära min viktiga träningsperiod inför vintern. Att springa 42km i fjällen sliter mycket på benen även om jag skulle ha en bra dag och jag vill varken riskera att drabbas av någon förslitningsskada eller tvingas vila i flera dagar efteråt på grund av trötta och slitna ben. Självklart vore det både roligare efteråt och en större utmaning att springa just 42km, men jag tar mitt förnuft till fånga innan start och springer halva distansen istället. Det blir med stor säkerhet riktigt bra det med! :)

Kanske ska även DU ta tillfället i akt och springa detta förhoppningsvis fina och välorganiserade arrangemang den 31 augusti? På arrangörens hemsida skriver man att detta är arrangemanget för oss som gillar utmaningar och att vistas i vacker miljö, och det gör vi ju, eller hur!? :)

Besök arrangörens hemsida www.fjallmaratonsalen.se och anmäl dig redan idag så ses vi på startlinjen i Lindvallen om drygt två veckor. :)

Logo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>