Ej start.

Till min stora besvikelse blir det ingen start i Fjällmaraton Sälen. Ett lopp som jag sett fram emot länge och som jag längtat till sedan dagen jag hörde att tävlingen skulle arrangeras uppe i Lindvallen. Jag ogillar verkligen att ställa in saker som jag har planerat sedan länge. Jag ogillar verkligen de tre fula bokstäverna i resultatlistan – DNS, did not start. Usch!

Trots att dessa bokstäver är hemskt fula finns det tre som är ännu värre – DNF, did not finish!

Mitt knä vill inte riktigt som jag vill. Det fortsätter att jävlas med mig och vill inte riktigt sluta ömma. Den senaste veckan, efter en monsterbehandling a´la Lars-Åke Dickfors i Avesta i måndags, där benen dagen efter kändes som att de blivit överkörda av en mindre ångvält och den blå tonen på benen antydde ungefär detsamma, har jag helt undvikit löpning och skejtåkning. Jag tänker att en intensivbehandling med massage & stretch samt att undvika tuff belastning för den spända senan i låret ska göra susen. Att detta ska göra att min skada försvinner lika fort som den kom. Åtminstone vill jag tro det!

Trots att jag har en vilja av stål, har extremt svårt att ge upp och inte kämpa in i det sista, skulle sannolikheten att få läsa de fula bokstäverna, DNF, vara hög om jag bestämt mig för start imorgon. Knät är inte hundra och då ställer jag mig inte på startlinjen i ett så tufft lopp som en halvmaraton på fjället. Det går bara inte och det är dessutom mest bara idiotiskt.

Som den tävlingsmänniska och tjurskalle jag är klarar jag heller inte av att åka upp till Sälen och titta på tävlingarna. Trots att jag vet att detta kommer att bli ett otroligt fint och spännande arrangemang, och att min sambo åkte upp dit tidigare idag för att jobba, klarar jag inte av att vara där. Det är lite utav självplågeri för mig att se andra kämpa och slita i terrängen i en tävling där jag tänkt vara med.

Så, Fjällmaraton Sälen, ni får klara Er utan mig detta år. Nästa år står jag på startlinjen! :)
Lycka till alla hårdingar som ska springa 21 eller 42 kilometer på fjället imorgon.

Logo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>