Sprint med Dala Sports Academy.

Lite varmare imorse och inga minusgrader på termometern när jag drog på mig hjälm, pjäxor, och handskar. Knäppte på mig rullskidorna och spände fast stavarna. Det var dags för race med DSA, sprint i övre Norslund.

Banan bestod av en lång stigning, en utförslöpa, en tvär kurva, ett flackare stakparti och samma uppförsbacke igen. Den tog drygt 4minuter i prologen och mellan 3.50 och 3.55 i heaten då banan kortades ner en aning. En prolog, 3 heat där alla 6 deltagande och fullföljande tjejer åkte mot varandra.

Banan fungerade otroligt bra och blev väldigt sprintlik. Tidigare har vi ofta haft våra sprintrace i Högbo-området men den banan blir mer som en backintervall än en sprint. Dagens bana var mer teknisk, mer varierande och mer lämpad för taktisk åkning.

Så, hur gick det då??

För min egen del tycker jag att det överlag stämde bra. Prologer brukar inte vara min grej, och detta var väl kanske mitt sämre lopp idag med. Jag har svårt att åka stort och avslappnat i hög överfart på egen hand. När jag får andra omkring mig har jag lättare att slappna av, åka ut och låta skidorna jobba och hjälpa mig framåt.

Prologen var, trots detta, idag okej och heaten är jag mycket nöjd med! Det blev hårda, tuffa och tighta race träningen igenom och oj, det känns att mjölksyraträningen ännu inte prioriterats!! Det sprutade mjölksyra ur öronen efter finalloppet. Och ja, jag ser fram emot mer tävlingslik träning nu framöver! :)

20130927-205731.jpg
Snabba brudar med full fart upp i backen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>