En lång långtur.

Torsby levererar fin skidåkning och fina träningsförhållanden. Även om tunnelsnurr inte är det bästa jag vet är det ju riktigt bra att få komma på snö nu under hösten och prova på hur den riktiga skidåkningen fungerar. :)

Igår tillbringade jag två pass i tunneln, ett lugnt distanspass på förmiddagen och ett intervallpass i skejt på eftermiddagen som kändes riktigt bra. Förvånande bra faktiskt!

Imorse skulle Stina ta med oss på en långtur stakning runt finnsjön. En tur som ”brukar ta ungefär 3timmar”. Ju länge turen gick desto mer förändrades dock denna tidsuppfattning i och den information som kom fram. ;)

3 timmar brukade det ta från skidgymnasiet, nu hade vi säkert 20-25 minuter längre då vi bor utanför Torsby. Tiden var också beräknad på klassisk rullskidåkning, hon hade aldrig stakat rundan tidigare. Den så kallade ”platta rundan” var inte alls så platt då vi bara använde överkroppen och med inslag av 2 gånger 20minuter smirredrag och ösregn stundtals nådde vi åter boendet efter smärta 4 timmar! ;)

Frågan är inte om jag kommer att ha träningsvärk imorgon utan hur mycket. Som grädden på moset kryddade jag denna överkroppsdag med ett kort pass i gymmet på eftermiddagen. Intervallerna uppför tosseberg imorgon lär bli en prövning.. ;)

20131005-181416.jpg
Tosseberg förra sommaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>