Hem till barmarken och vänder.

Efter fem dagar i vintern i Bruksvallarna är jag tillbaka hemma i gröngräset och på barmarken i Färnäs hos mamma och pappa. Tanken var från början att åka hem till Falun några dagar, men efter veckans skidåkning känner jag att jag behöver stå mer på skidorna och inte återgå till rullskidåkningen igen innan premiären nästa helg. Jag kommer därför att åka upp till konstsnön i Grönklitt några gånger innan jag på torsdagmorgon drar upp till Bruksvallarna för att åka säsongens första tävlingar.

Skidåkningen har faktiskt inledningsvis av lägret känts ganska dålig. Det har varit svårt, ovant och jobbigt att åka skidor. Att åka skidor på snö är, har jag märkt i veckan, väldigt annorlunda mot att åka rullskidor och det krävs tid på skidorna innan man får in vanan och rutinen där skidåkningen känns naturlig. På rullskidorna har du ALLTID fäste, till skillnad mot på längdskidor där man ibland och med jämna mellanrum får tjuvsläpp så det värker till i hela kroppen. På rullskidor får man alltid ett svar från stavarna mot det hårda underlaget, på snö är underlaget ojämnt och mjukt vilket gör att kraften kan gå åt andra håll än rakt ner genom staven.

De tre första dagarna var faktiskt riktigt jobbiga och nästan lite frustrerande men igår släppte det, faktiskt ganska markant. Tekniken började sitta lite bättre och att stå på skidorna kändes hyfsat naturligt igen. Gårdagens sprintintervaller kändes därför helt okej, även om det finns saker att jobba på fortsatt. Jag är dock helt övertygad om att varje pass på skidorna framöver kommer att kännas bättre och bättre, det är jag inte orolig för.

I veckan väntar två skidpass till, ett i högre fart och ett lugnt pass, och utöver det mycket vila och återhämtning. Energidepåerna ska laddas, motivationen och tävlingssuget ska byggas på och hornen i pannan ska vässas. Om fem dagar är det dags, då drar säsongen 2013/2014 igång på riktigt. Som jag har längtat! :)

Tack IFK Moras SK & gänget som var med till Bruksvallarna för en härlig och rolig lägervecka. Det är riktigt kul att vara ute tillsammans med Er på läger runt om i Sverige och världen. Tillsammans blir vi starka, eller hur? :) 1000355_629820467057337_208314990_n

2 Svar på “Hem till barmarken och vänder.

  1. Bra val tror jag! Du plockar nog ett placeringar genom att bara ta några pass till på snö! :) kom igen nu, stå på i helgen! Jag inspireras av din vilja och håller tummarna över att det här blir din säsong som premiär! Lycka till!

    • Tack för din pepp Alexandra! Jag blir så glad av dina fina ord! :-) jag ska kämpa och ge det jag har, promise! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>