En premiärhelg och fokus framåt.

Säsongens tre första tävlingar blev två. Återigen fick jag ställa in en tävling på grund av en kropp som inte riktigt vill som jag och som signalerar smärta. :(

1452207_634295876609796_1189801232_n

De senaste två veckorna har jag haft lite problem med en krånglande hälsena. Vad det kommer ifrån vet jag inte riktigt vilket så klart är frustrerande när jag inte riktigt vet vad jag ska göra åt saken. Tankarna har både riktats mot att det är löparskornas fel, men också att mina klassiska pjäxor inte riktigt passar min fot och därför orsakat besvär.

Under klubbens läger i Bruksvallarna, då problemen uppstod, hade vi som tur var med oss en sjukgymnast som tidigt kunde hjälpa mig med akupunktur och massage på senknarret. En behandling som gav snabbt resultat och som gjorde att problemen försvann i veckan innan premiärhelgen. Efter två stentuffa tävlingar både fredag och lördag var dock smärtan tillbaka..

Jag var inställd på tävling i söndags, trots att jag haft ganska ont under skejtloppet på lördagen. Efter två varv på sprintbanan och skidtest insåg jag dock min begränsning – en hel sprint skulle inte vara genomförbar utan att min häl skulle göra ännu ondare efteråt och dagen efter. Det var helt enkelt inte värt det! Jag hade säkert kunnat, med hjälp av min envishet och tävlingsjävul, plåga mig igenom både en prolog och flera heat om det velat sig så väl att jag gått vidare, men det kändes onödigt och skulle med största sannolikhet förlänga läkningsprocessen ytterligare.

Givetvis ENORMT tråkigt att inte kunna åka tre lopp som planerat. Trots att jag genomfört de lopp som var prio under helgen, distansloppen på fredagen och lördagen, kändes det ändå lite som att åka hem med svansen mellan benen, besviken och less över att inte kunna genomföra allt enligt plan.

DSC_0305
Foto: Johan Trygg

Så, återigen går jag på behandling för en skada. Akupunktur och avlastning för att hälsenan ska få vila. Som tur är har jag en underbar svägerska som kan hjälpa mig med detta på Moras bästa gym, ClassGym , och förhoppningen är att kunna tävla igen med en hel häl redan nu till helgen.

På torsdagmorgon åker jag norrut mot Idre och Grövelsjön för att träna och tävla några dagar. På lördag väntar en skejtsprint och på söndag 5km klassisk skidåkning. Det ser ut att bli fina tävlingar med riktigt tufft motstånd och det är just det jag behöver nu. Att få tävla mot starka tjejer och pressa kroppen hårt för att nå nya höjder och framtida mål! :)

Jag gör väl som så många gånger förut – knyter näven i fickan, biter ihop och kommer igen, utan en knarrande hälsena!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>