En ovärderlig stöttning & hjälp.

Det finns dagar när det mesta känns skit, ja dessa dagar kan till och med bli veckor. Dagar eller veckor där tankarna tar över och hjärnan lixom bossar över kroppen. Tankar som drar ner, tankar som kostar energi, tankar som är rent ut sagt förjävliga. Jag tror att de flesta idrottare någon gång har upplevt en ”mental svacka”, en känsla av att huvudet sviker. En känsla av att kroppen egentligen kan och vill mer, men dras ner av klumpen som sticker upp mellan axlarna. Givetvis kan denna svacka vara större eller mindre, förmodligen beroende på vad den orsakats av. Ett litet slag ger mindre svackor, ett större slag eller kanske fler smällar på rad ger djupare svackor.

Jag har haft, och har, ibland mentala svackor. Dagar då hjärnan går på högvarv och dagar då de negativa tankarna slår ner de positiva. Tankarna kan nästan förklaras som små djävular som lixom försöker slå ut alla egentliga känslor och tankar på vad jag faktiskt tycker om och uppskattar här i livet.

Sedan några år tillbaka, efter min kroppsliga kollaps och mina magbesvär 2007, har jag haft hjälp att besegra dessa djävular och få hjärnan att sluta snurra på högvarv. Hjälp att koppla av, koppla bort och återfå glädjen och uppskatta det som jag verkligen tycker om, egentligen! En hjälp med vägledning, inte vägvisning.

Utan denna mentala hjälp hade jag definitivt inte varit där jag är idag och utan denna hjälp hade jag aldrig fått uppleva känslan av att stå högst upp på pallen i ett världsmästerskap. Visst, jag har, som jag tidigare skrev, fortfarande svackor. Genom det stora förtroende jag har till min mentala rådgivare, och tack vare det vi tillsammans tidigare besegrat, kan jag idag lättare klättra upp för kanten och komma tillbaka till mitt riktiga jag vid de tillfällen jag varit nere i svackan.

Åsa Mattsson, du är ovärderlig för mig! :) TACK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>