Kalhyttepremiären

Trots det extrema töväder som varit hittills i vinter och den totala avsaknaden av snö i stora delar av landet kunde Filipstads skidor idag arrangera Kalhyttepremiären på skidstadion i Filipstad. Fantastiskt! :)

På en konstsnöslinga som mätte 1,9km åkte vi totalt 9,5km i D21, 5 varv. En intensiv bana där det gällde att ligga på hela vägen och söka partier där det var hyfsat lättåkt i den blöta och lösa snön. En bana som blev utslagsgivande och jobbig trots att den inte innehöll backar av speciellt jobbig karaktär.

De senaste dagarna har jag inte åkt en meter skidor utan uppladdningen igår bestod istället av korta intervaller på roddmaskin och löpning. Ett koncept som verkar ha fungerat bra. Kroppen var pigg idag och jag tycker att jag genomförde mina knappa tio kilometer på ett bra sätt.

Målet för dagen var att åka i ett jämnt och lagom högt tempo från start och försöka hålla det alla tio kilometer. Jag har under loppen hittills i år haft en tendens att gå ut lite för hårt och sedan fått sota för det och tappat både placeringar och tid på sista delen av loppen. Jag som egentligen är av den uthålliga sorten brukar ju kunna avsluta starkt men i år är det som att jag har varit lite för ivrig de första kilometrarna. Jag har velat lite för mycket och dragit på mig mjölksyra för tidigt. Mjölksyra som jag sedan dragit med mig resterande kilometer mot mål.

Idag gjorde jag en mycket bra avslutning och lyckades åka ifrån tvåan i loppet med hela 26sekunder på de sista knappa 2kilometerna! :)

Så ja, summan av dagen; ett positivt besked på att formen kanske är på intågande och dessutom säsongens och kanske första segern på två eller tre år…? Jag minns inte när jag vann en skidtävling senast. :)

God fortsättning på er! Nu åker jag mot färnäs för lite sent julfirande med mor&far. Kvällen kommer att bjuda på paketöppning, tomtegröt och skinkmacka framför någon film på tv. :)

Har tyvärr ingen bra bild att bjuda på ännu..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>