Ja, jag gillar skiathlon!

Jag skrev igår att jag gillar dubbeljakt, skiathlon eller double-pursuit – ja vad man nu väljer att kalla det, och jag står fast vid det. Vilken rolig tävlingsform och vad synd det är att vi inte får chansen att tävla i det oftare. Själva momentet med ett skidbyte är kul. Det händer något under loppet och man har lixom något att under den klassiska delen åka och se fram emot – bytet. Vad kommer hända där!!? Kommer benen vara med eller mot en? Kommer någon, som har sin styrka i den klassiska åkningen att tappa och kommer ”stor-skejtare” rycka ifrån eller gå ikapp? Mycket att se fram emot & mycket spänning under loppet! :)

Dagens lopp startade redan klockan 10.05 vilket betydde tidig uppstigning. Före sju var jag ute och rörde på mig innan frukost och avresa mot stadion redan 8.10. Trots att vi var där säkert 1 timme och 40 minuter innan start blev det stressigt. Detta trots att jag hade skidor som fungerade direkt och inte behövde kompletteras med fäste. Det är mycket som ska göras inför ett skiathlon-lopp. Skidtest i både klassiskt och skejt, skidlämning i depån och så allt det vanliga med uppvärmning, ombyte, toalettbesök.. ja, listan kan göras lång.

Loppet då? Ja, som ni säkert förstått av facebook och instagram är jag så glad & så nöjd! :D En sjundeplats på SM var långt över förväntan för bara en månad sedan. Efter loppet i Piteå för två helger sedan tändes nog hoppet om att formen var stigande, men att jag skulle lyckas knipa den där sjundeplaceringen, inte ljusår från en medalj (även om det ändå blev närmare 40 sekunder tillslut) var ändå riktigt riktigt kul! Känslan var ändå inte superlätt utan det var slitsamt idag. Jag var trött i tre av fyra varv, men på något sätt kunde jag kriga med den där tröttheten idag och faktiskt åka skidor bra fast både ben & överkropp skrek.
Men, summa summarum; jag är mycket nöjd och stolt över min sjundeplats idag! :)

Imorgon är det stafett. Herregud var roligt det ska bli! Stafett är spännande, riktigt spännande och jag börjar nästan redan få lite fjärilar i magen inför morgondagens uppgift. Ny dag – nya möjligheter! Ja, för det är faktiskt så skidåkningen känns nu, (till skillnad för bara en månad sedan) – fylld av möjligheter! Det finns inget att förlora. Kör bara kör!!

DSC_0048
Damstarten

DSC_0064
Tror det kallas tjuvsläpp?

DSC_0075
In mot skidbyte på stadion efter den klassiska delen.

Bilderna är tagna av Johan Trygg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>