SM-veckan i ord.

SM-veckan är över. Jag sitter just nu i bilen på väg söderut igen. Först mot Mora för att imorgon bitti fortsätta mot Falun.
Jag är trött, sliten men otroligt nöjd och fylld med många positiva känslor från denna vecka. Det har gått över förväntan i två av fyra lopp, jag har genomfört mitt tuffaste och mest slitsamma 10km-lopp med en kämparinsats som jag är stolt över och idag en klart godkänd sprint med tanke på att jag inte är född speciellt explosiv. :P

Efter torsdagens skiathlon-resultat njöt jag. Jag var så nöjd & så glad att jag äntligen kunde vara med där uppe bland topp tio och fightas igen. Så mycket positivt och så skönt att få en liten bekräftelse på att allt slit och all träning under året givit resultat trots mycket tvivel i början av säsongen. Utöver mitt klassiska tiokilometerslopp i Piteå på skandinaviska cupen var detta definitivt säsongens bästa lopp.
När jag på kvällen dessutom fick veta att jag skulle få åka första sträckan i Moras förstalag på stafetten fulländades denna torsdag! :)

Tre gånger fem kilometer. En ganska lätt 2,5km bana två varv per sträcka med en snabb avslutning in mot stadion skvallrade om en tight och spännande stafett. Piteå Elit räknades på förhand som stora favoriter men därefter skulle det bli en kamp om medaljerna. Det fanns många på pappret starka lag med bland annat Sollefteå, Falun-Borlänge, Umeå, Ulricehamn, Åsarna och Offerdal, och vi visste att vi skulle behöva göra riktigt bra individuella prestationer för att laget skulle kunna knipa någon av de där åtråvärda medaljerna.

Första sträckan gick fort från första stavtag. Som så många gånger förut i ett damlopp sparas det inte på krutet. Det är full körning från start till mål. Ut på andra varvet försökte jag att dra upp farten i sista tuffa stigningen men blev inte av med de andra lagen. In i sista springbacken fastnade jag lite och växlade över till Sofia på andra sträckan som femma, 6 sekunder efter täten. Sofia gjorde ett riktigt bra lopp och växlade ut Stina på silverplats, 3 sekunder efter Piteå.

Tredje sträckan blev spännande och efter en bortflyende Charlotte Kalla gjorde Mora och Falun-Borlänge upp om övriga medaljer. Stina kämpade och slet men med hjälp av ett tjockt pannben och mycket vilja fixade hon ett silver till laget. Ännu en rolig och glädjefylld dag i skidspåret! :D

1527119_660137517358965_262617098_n

1501019_10152620410594569_498906080_o

Igår var det dags för 10km klassisk skidåkning med individuell start. Redan på uppvärmningen kände jag att min kropp började bli sliten. De två loppen torsdag och fredag hade satt sig i benen och med den envisa kylan även lite i luftrören.
Loppet blev en ren plåga i 9 av 10km och kommer nog att minnas som ett av de värsta och mest slitsamma millopp jag genomfört. Jag åkte ändå, trots min enormt trötta kropp, jämnt och kunde till och med plocka någon placering på slutet. Jag slutade på en ganska medioker 15e plats vilket givetvis inte är något att hänga i julgranen. Ändå är jag inte besviken. Jag gav verkligen ALLT jag hade igår och jag hade inte kunnat åka en sekund fortare. Jag kämpade och slet med en andning som mer kan liknas vid en flåsande älg än en människas och med ben som kändes som betongstockar bitvis. Ja, för att säga sanningen åkte jag bokstavligt talat tills jag spydde igår (i utförslöpan på andra varvet) och lite till!!

SM-veckan avslutades idag med en sprint i fristil. Efter en prolog som slutade med en 16e plats åkte jag ut i kvartsfinalen efter att ha blivit fyra i mitt heat. Det var längesedan jag fick till det riktigt bra i sprint nu, och kanske beror det på att jag inte längre fokuserar lika mycket på det heller?

Trots missad semifinal känner jag mig helt okej nöjd med dagen och jag är totalt sett MYCKET glad och nöjd med min SM-vecka i Umeå! Det tar sig för fröken Söderlund och det bästa är nog att jag verkligen njuter när jag är ute på en skidtävling igen! :D

Tack IFK Moras SK med klubbkompisar, vallare, ledare, hejarklack och supportrar för denna FANTASTISKA vecka i norr! :)

DSC_0085

Nu ska jag VILA någon dag eller två och sedan blickar jag framåt. Det återstår mycket kul av denna säsong! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>