Pendlar över gränsen

Vi bor i Storlien och tävlar på Grova skistadion i Meråker. Det innebär att vi pendlar över gränsen varje dag, två gånger om dagen. En resa på ungefär en halvtimme vilket fungerar helt okej tycker jag. Idag hade jag turen att bli upphämtad och hemskjutsad av Taxi Korsgren som kom från Åre. Mycket trevligt!
Det är skandinavisk cup i Meråker under helgen. Tre tävlingar, 10km F idag, sprint K imorgon och 20km K masstart på söndag. En fullspäckad tävlingshelg med andra ord.

Formen är inte mycket att tala om. Mitt liv just nu är ganska rörigt i övrigt och jag har haft svårt att fokusera helt på skidåkningen på slutet. Det är som det är och jag tar dagarna som de kommer och gör det bästa jag kan utifrån situationen.
Dagens 10km-lopp gick på en otroligt fin och krävande milbana. Ja, ni läste rätt – en milbana. Inte 4 varv på en 2,5km bana eller 3 gånger 3,3km, utan en milbana! Väldigt ovanligt nu för tiden och så efterlängtat.
En milbana som dessutom är en av de finaste jag åkt. En milbana med långa stigningar och snabba utförslöpor och avslutning på ett kuperat elljusspår.

Kroppen kändes ändå hyfsad inledningsvis idag. Stigningarna upp mot vändning efter kanske 4 km tog jag mig uppför relativt lätt och snabbt. Jag fick rapporter om delad ledning och hoppet steg lite om att kanske nå en hyfsat framskjuten placering. När det bar av utför kände jag dock att skidorna kanske inte var helt med mig idag. Jag hatar att skylla på materialet och jag säger inte att vallningen var fel, då jag vet att många som åkte på samma valla hade mycket bra skidor. Säkerligen är det mer troligt att jag valde fel skidor, eller fel slip på skidorna kanske? Det spelar ingen roll egentligen men i detta startfält, med åkare som platsat på OS, går det inte att ha lite halvdåligt ”surf” i grejerna. Det går inte att ta igen de sekunder man tappar utför i uppförsbackarna senare. Så bra är jag inte! ;)

Dagen slutade med en 26:e plats. Det var tätt omkring mig och många inom få sekunder.
Jag är inte nöjd med detta, men det är som det är. Det är ”bara” idrott och det kommer fler tävlingar efter denna. Och tur är väl det.
Närmast väntar en sprint i klassisk stil. En sprint som de flesta, herrar åtminstone, kommer att staka. Kanske kommer även någon eller några i tjejklassen att prova den taktiken? Det återstår att se. Med mina små kattarmar tror jag dock att jag lägger lite fäste under skidorna och kan nyttja mina ben.

Allt för nu. Hoppas ni haft en fin fredag och får en trevlig helg fylld med aktiviteter och roliga äventyr! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>