Regn är det nya snö?

Det börjar bli en rutin med spöregn på skidtävlingar nu. Knappt att man reflekterar eller tycker det är speciellt jobbigt. Det bara är som det är lixom. Det är blött men ingen bryr sig. Skellefteå var blött, Borås var blött, Madona var blött, Otepää är blött! Hela dagen har det regnat. Ibland mer, ibland mindre. Under finalerna strax efter kl 13 idag spöregnade det verkligen! Härligt med vinterförhållanden på skidtävling va?

Skandinaviska cupens sista deltävlingar har alltså avgjorts i veckan. Först två tävlingar i Lettiska Madona och nu två tävlingar i Estniska Otepää. Fyra race på fem dagar är ett ganska tufft schema och med Borås bara några dagar tidigare innebär det totalt 6 race på 9 dagar. Kroppen får visa vad den går för nu helt enkelt.

Hur går det då?
Borås gick bra! Döm om min förvåning när jag drämde till med en fjärdeplats i sprintprologen i klassisk stil, endast slagen av sprintstjärnor som Hanna Falk, Jennie Öberg och Magdalena Pajala med knappa 3 sekunder. En 39-poängare i FIS-punkter i sprint!! Jo man tackar! :D Semifinal fick jag åka men tyvärr inte finalen. Slutade kanske på en sjunde eller åttonde plats då.
På söndagen var det 15km klassisk masstart. Kroppen funkade fint då med även om det var tungåkt och slitsamt i den blöta snön och regnet. En femteplats denna dag efter en spurtduell med Elin Mohlin och Maria Gräfnings.

En natts sömn hemma i Färnäs innan jag och min lilla blå bil drog söderut igen med första stopp Falun där jag kikade på en lägenhet. Andra stopp blev i Tierp hos Sara och Hugo där jag fick kalufsen fixad och tredje stopp i Uppsala hos Annika för övernattning. Tanken var att jag skulle bo i Tierp men eftersom Hugo fått sin första dagisförkylning vågade jag inte stanna där och mysa med honom.
Tidigt på tisdagsmorgonen rullade jag vidare mot Arlanda för att flyga till Riga och bussa vidare mot Madona.

Tävlingarna i Madona gick sådär. Inga topplopp men heller ingen katastrof. Kring topp 20, som vanligt, tänker jag nästan skriva för det har verkligen varit så denna säsong. Gör jag ett topplopp är jag kring 10a i den skandinaviska cupen och med en lagom prestation blir jag kring nummer 20. Det tråkiga är väl att jag känner att jag inte riktigt får ut min kapacitet i skejt denna säsong och att det finns brister i min teknik som gör att jag mest blir stum och inte kan utnyttja det jag har i bröstkorgen. Detta blir att jobba på inför kommande vinter och även inför de avslutande tävlingarna denna säsong.

I Otepää har vi idag tävlat i klassisk sprint och ja, återigen en 20e plats efter en lagom bra insats. Det var blött, blött och blött och verkar fortsätta så även imorgon när vi ska tävla i 10km klassisk masstart. En tävling som borde passa mig bra och jag laddar definitivt för att placera mig ovanför det där retande topp 20-strecket imorgon! :D

Om en vecka gissar jag att jag är proppmätt vid det här laget! Nästa söndag är det nämligen dags för mig att göra premiär i Vasaloppet! Snacka om spännande! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>