Finbesök i Falun & Grönklittsjakten dag 1

Börjar bakifrån. Eller ja, från det som hänt närmast, nämligen idag.
marika_helene_grklj14
Foto: Johan Trygg, langd.se

I helgen avgörs Grönklittsjakten i otroligt fina förhållanden med perfekta spår, mycket snö och solsken. Idag 10km F och imorgon en jaktstart där vi damer åker 5km klassiskt. Det kommer att bli en hård och tuff fight imorgon då Marika Sundin och jag går ut i princip tillsammans efter dagens lopp. Idag skiljde endast 3 sekunder mellan oss, till min fördel. Jag kommer alltså att agera lok i morgondagens lopp, åtminstone inledningsvis.. ;)
Dagens lopp var nog ett av mina bättre skejtlopp denna säsong, åtminstone som helhet. Jag tappade mycket på Marika i början och var faktiskt hela 12sekunder efter vid varvning 5km. Jag kämpade på och försökte tänka positivt trots att jag låg efter och ja, det var en vinnande taktik. Sekund efter sekund knaprade jag in, trots att jag tyckte att pappa skrek att jag låg 16sekunder efter när det i själva verket var 6 sekunder, och i mål var jag 3 sekunder före. :) Morgondagen blir alltså spännande! Resultat och startlistor hittar ni på Orsa SK.

helene_s_grklj14
Foto: Johan Trygg, langd.se

Annars har jag haft en mycket bra vecka med riktigt finbesök i Falun. Min älskade vän Emma har varit hos mig och vi har äntligen fått ses igen efter månader ifrån varandra. Underbara dagar med mycket skratt, god mat och trevliga aktiviteter. Däribland Dala Sports Academy skidors avslutning på elljuscupen i onsdags som inleddes med skidtävling och avslutades med middag på Rådis och dans natten lång. Riktigt trevligt att träffa alla skidkompisar utan träningskläder eller tävlingsmundering och bara umgås! Tack snälla för det! :D

Och det BÄSTA av allt! Emma och jag fortsätter vårt ”mini-samboskap” i över en vecka till och drar på semester till Jämtland. Först en tur till Åsarna och sedan vidare till Åre för att avsluta säsongen med Åre XCO och en lyxhelg på CopperHill. Och, inte minst, ett besök hos vår vän Lina som bor i Åre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>