Salomon City Trail & trogna träningskompisar

I torsdagskväll gjorde jag premiär i löparsammanhang för säsongen. Som ni vet ÄLSKAR jag att springa och springer mer än gärna terränglopp i alla dess former. Då mamma och jag sedan länge planerat en ”minisemester” i Stockholm under helgen och det så passande skulle arrangeras en tävling, Salomon City Trail, under torsdagen kunde jag inte låta bli att anmäla mig. Detta helt utan intervallpass i benen på flera flera månader.

IMG_3323
Starten i Kungsträdgården

Salomon City Trail ingår i Salomon Trail Tour som i sin tur består av ett antal trail-lopp runt om i Sverige under sommaren och hösten. Detta lopp, med start och mål i Kungsträdgården, hade en lite annorlunda karaktär än ett traditionellt trail-lopp då det istället för löpning på stigar över stock och sten gick via Lejonbacken vid Stockholms slott, ut på Riemersholme, bort mot backarna på Södermalm, upp & ner i trappor och längs smala gränder på kullersten. Ett RIKTIGT höjdarlopp om ni frågar mig! Det var SÅ kul! :D

Att loppet dessutom gick bra och jag lyckades vinna 7km-klassen med ganska god marginal var förstås extra roligt. :) En riktig pangstart på löparsäsongen med andra ord.

IMG_3322
Slottet i kvällsskrud

Helgen tillbringades, som jag tidigare nämnde, (med ganska mörbultade ben ;) ), i Stockholm tillsammans med mamma. Vi bodde på Södermalm och hade en riktig tjejhelg med morgonträning, hotellfrukost, shopping, båttur och långpromenad på Djurgården, god mat och massa annat mys. En helg där energidepåerna fylldes på rejält och så även D-vitaminlagret då vädret visade sig från sin allra bästa sida. Höjdpunkten var nog långpromenaden runt hela Djurgården på lördag förmiddag där vi traskade i bara shorts och linne i solskenet. I april!!

IMG_3338

IMG_3339

Idag har det nya träningsåret med Dala Sports Academy skidor inletts på riktigt igen. Ett tidigt spinningpass där svetten droppade inledde denna måndagsmorgon. På eftermiddagen fick jag sällskap av min fina vän Jennie på ett styrke- och löppass som jag med stor säkerhet kommer få rejäl träningsvärk av imorgon… ;)

Jultomten från norr kom dessutom och levererade mina förmodligen mest trogna träningskompisar under sommaren och hösten idag. Äntligen har mina snygga Elpex Evolution i rosa kommit och även mina nya skejtskidor. Återigen, tack snälla Elpex för att ni tror på mig och för att jag får vara en del av Team Elpex!! :)

IMG_3366
Elpex_undersida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>