Regnet det bara öser ner.

Det blev en blöt och kall förmiddagstur på rullskidorna imorse. 5 plus och spöregn – den 27 juni!! Vad är problemet?
Med vintertights, underställströja och regnjacka drog jag ut en par timmar och rullade i regnet innan jag bytte om och spenderade en dryg halvtimme på gymmet. Rullskidsvägarna omkring Mora är betydligt mer begränsade nu när kommunen valt att grusa den finaste av alla vägar, Turistvägen, mellan Mora och Orsa. Det är inte bara just denna väg som begränsas av grusningen. Nej, ”Moraklocksrundan” blir oåkbar & det går inte att ta sig till de fina backarna i Viborg och Orsa på ett bra sätt utan att åka på E45:an, vilket inte är speciellt roligt i sommartrafiken!! Onödigt, riktigt onödigt och jag är, ur denna synvinkel, faktiskt glad att jag inte bor & tränar i Mora mer än någon gång då jag är här och hälsar på..

Ikväll drar 3dagars i Sälen igång med en förkortad medeldistans på fjället. Om det blir snöpulsning återstår väl att se. ;)
Jag kommer att bo i Lindvallen med klubben under helgen och imorgon springa en långdistans för att avsluta med en medeldistans på söndag, denna gång i närheten av Närsjön med betydligt mer teknisk och svår orientering. Därmed inte sagt att fjällorientering är lätt och inte krävande tekniskt.. ;) Sluttningsorientering är en rejäl utmaning och det gäller att ha huvudet på skaft under dessa tre dagar om man vill nå en topplacering totalt. Tiden kan rinna iväg otroligt fort om det börjar bommas på ett diffust fjäll..

Nu ska jag vila benen lite och fika innan avresa mot fjällen om någon timme. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>