Baggbo – en backe att älska och hata.

Idag var det så äntligen (!?) dags för de så älskade och samtidigt hatade intervallerna i Bjursås igen. Baggbointervallerna med start ute vid vägen upp mot Sörskog, på platten in mot bjursås för att sedan svänga vänster upp i byn mot just Baggbo där målet hägrar ungefär 14minuter senare. Skejtintervaller i brant och lång uppförsbacke leder ofta ganska ofrivilligt till sura ben, speciellt på relativt tungrullade rullskidor. 4 gånger ska backen övervinnas innan man nöjd & glad i hågen får åka ur syran i benen och sätta sig i bussen och pusta ut.

Att jag både älskar och hatar intervallerna i Baggbo gör att jag på resan mot passet är lite spänd och nervös. En känsla som ganska tydligt avspeglas på den ganska lågmälda stämningen i bussen på resan mot Bjursås. Jag tror att fler än jag är lite extra laddade och fokuserade inför ett sånt här pass. Knappt 60minuter ska ju kroppen ändå plågas lite extra hårt.
Hatkärleken kommer nog just av kombinationen mellan ett sjukt bra och effektivt pass och tröttheten som man VET kommer infinna sig. Att åka från Baggbo och inte vara trött skulle vara lite av ett misslyckande. ;)

Förra gången jag besökte Baggbo hade jag på förhand bestämt mig för att åka två av intervallerna utan stavar. Jag skulle alltså bara med hjälp av benen skejta mig upp till toppen. En riktig mjölksyrafest alltså. ;)
På dagens pass var tanken att jag skulle köra alla intervaller precis likadana, dvs med stavar i händerna och fullt fokus på tekniken då jag känt att min skejt har brustit lite under sommaren teknikmässigt.

Men, även idag bjöd omständigheterna upp till en fest med mjölksyrakänning. Efter branten på den andra intervallen tappade jag nämligen trugan på staven. Ingen stavspets kvar vilket alltså även idag innebar en intervall utan stavar.
På den fjärde och sista intervallen fick jag låna ett par stavar som tur var, annars hade jag nog stått och trampat där i branten fortfarande.

Jag var trött när jag åkte hem från Baggbo, men känslan i kroppen var ändå mycket positiv, både fysiskt och tekniskt. Ett lyckat pass med andra ord! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>