Team Nordic Trail Falun & en fartfylld höstvecka

Sedan tre veckor tillbaka har Sveriges största satsning på traillöpning, Team Nordic Trail, gemensamma träningar i Falun. Träningar som syftar till att låta alla, oavsett ambitionsnivå & erfarenhet, komma utanför asfaltsvägarna och löpa fritt i naturen. Kurser i traillöpning där naturupplevelsen är en viktig del av konceptet där vi vill få allmänheten att springa mer i skogen och se charmen med att löpa på stigar och i terrängen.

Tillsammans med tre andra ledare, Jocke, Moa och Anette, är jag ledare för Team Nordic Trail Falun, och kommer att vara det under hela det kommande året till att börja med. För ja, grejen med Team Nordic Trail är att vi kör året runt, oavsett väder, underlag och årstid. Vinter som sommar, vid solsken och spöregn, under ljusa kvällar och i mörkaste mörker. Klockan 18.00 står vi ledare där uppe på parkeringen vid frisbeegolfen vid Lugnet och väntar på att just DU ska komma och springa med oss.

Träningarna är 60 minuter långa och innehåller alltid intervaller efter ett rullande 4veckors-schema. Backe-fartlek-kort intervall-lång intervall och så om igen. ALLA är välkomna på en gratis prova-på-träning och sedan tecknar du medlemskap via Team Nordic Trails hemsida.
Jag älskar att springa, och att springa i skogen, på stigar och obanat i terrängen är så mycket roligare än att tugga asfalt mil efter mil. Ta chansen att komma och träna med mig och de andra ledarna och de redan aktiva i Team Nordic Trail Falun – du kommer inte att ångra dig! :)

6658113_300x300

Utöver Team Nordic Trail-torsdagarna tränar jag ju endel annat också. ;) Denna vecka har bestått av mycket fart och hårda intervallpass. Efter en skön vilodag i måndags och ett långpass på rullskidorna i tisdagsmorse väntade dubbla intervallpass både onsdag och igår fredag. Under onsdagen körde vi en klassisk sprint med DSA i Krondiket. En sprint som bestod av en prolog och 3 heat som tog knappt 4 minuter och 50 sekunder per gång. En ganska lång sprint alltså och en sprint som definitivt sotade ur lungorna rejält. Under eftermiddagen körde jag ett skejtpass med 70/20-intervaller på cykelbanan mot Leksand.

Igår åkte DSA-bussen mot Baggbo där mina hatkärleks-intervaller väntade. 4 långa intervaller uppför Baggbobacken som tog omkring femton och en halv minut per styck. Ett intervallpass som blev mycket pannbensträning för min del då det inte alls gick sådär bra som jag ville. Men, jag slet mig upp för den där backen fyra gånger och kunde trött och nöjd lägga ännu ett fint högintensivt pass bakom mig. Eftermiddagens stakstyrka och stakintervallpass på 32minuter med 3 block 10/20 intervaller insprängda blev även det en tuff historia, men även detta jobbade jag mig igenom på ett bra sätt.
Idag har jag en lugnare dag där jag endast sprungit en sväng på Jungfruberget och Lugnet på morgonen. Imorgon är det på´t igen – och det rejält! Återkommer med resultatet av det i morgon kväll. :)

Elpex_undersida

2010OFBlogogulrektangular

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>