Mallorca, Bruksvallrna & den där så spännande torsdagen.

Tiden rusar fram och säsongen närmar sig allt mer. Snart är det dags att sätta sig i bussen den där så speciella torsdagsmorgonen i slutet av november, göra det obligatoriska kaffestoppet på Statoil i Sveg för att sedan rulla de sista milen mot Bruksvallarna och snösträngen där årets första tävlingar ska avgöras. För det är just på en snösträng vi brukar tävla där nu för tiden. De senaste åren har allt som oftast varit ganska snöfattiga i november och banan består oftast av konstsnö där vi snurrar varv på varv.
Det går nästan att ta på spänningen och nervositeten hos både åkare, vallare och ledare. Alla är förväntansfulla och ser fram emot en förhoppningsvis framgångsrik vinter. Ja, sanningen är nog den att jag näst intill kan framkalla den där speciella premiärhelgskänslan redan nu bara genom att tänka på bruksvallarna. :)

Men, det är fortfarande över tre veckor kvar och fortfarande saker kvar att göra innan vi är där på den så speciella torsdagen. Tre veckor där träningsårets skidpremiär ska avklaras och där några mil på skidorna ska nötas. Tre veckor där formen sakteliga ska börja smyga sig på och tre veckor där energi ska samlas i största möjliga mån. Jobbet är gjort och nu gäller det bara att hitta någon slags harmoni och ett lugn där jag kan lita på att jag gjort det jag har kunnat träningsmässigt. För det har jag faktiskt gjort enligt mig själv.

Jag har kunnat träna det jag velat och jag har kunnat följa min plan. Jag känner att jag har utvecklat både mina styrkor och mina svagheter. Jag har varit skadefri och frisk sedan början av januari månad vilket betyder nästan tio månader kontinuerlig träning utan avbrott. Det är något att bygga upp ett lugn och en trygghet på. Om jag sedan har tränat rätt för att åka skidor riktigt fort återstår ju att se under vintern.. :)

Den senaste veckan har jag tillbringat på Mallorca med klubben. En riktigt fin träningsvecka där vi har blandat kvalitativa fartpass med långpass i stekande hetta och solsken. En vecka där det återigen kändes lätt att träna och där fyra timmar träning per dag inte slet speciellt mycket på kroppen. Det är häftigt att känna hur positivt lite värme och solenergi är för kroppen så här under hösten, för en enorm skillnad känns verkligen. Tvåtimmarsturerna på rullskidor i fem graders värme och på blöt asfalt sliter betydligt mer på kroppen än samma pass i 25-gradig värme. Jag har njutit till fullo och kände mig pigg & glad lägret igenom, så när som på ett pass där energin inte riktigt räckte till.. ;)

Ett race hann vi med på mallis också. Ett 8km långt backrace där det till stora delar var stakning med frånskjut som gällde. Här fick jag återigen ett fint kvitto på att jobbet jag gjort i sommar har varit bra, trots att jag känner att jag teoretiskt sätt borde ha en växel till att peta in i träningen för att nå riktig form framöver. På tisdag är tanken att jag ska kliva upp på ”the Beast”, bandet vi har här i Falun, och göra höstens maxtest. Plågsamt men också konkret fakta på hur bra kroppen faktiskt har svarat på sommarens träning.

Nu väntar som sagt knappt två veckor på hemmaplan innan jag åker på snöläger mellan den 10 och 16 november. Och när det är över är det bara fyra dagar kvar till den så där speciella torsdagen i slutet av november.. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>