Ryssland

Så befinner jag mig då, för tredje gången i mitt liv, i Ryssland. Denna gång i Rybinsk för världscup i längdskidor. De två gångerna tidigare har jag varit i landet för att åka skidorientering, först på junior-VM och sedan för en världscup under mitt första år som senior.
Resan hit var minst sagt omständig, något som vi på förhand hade lite på känn. I tisdags satte jag mig på tåget från Mora mot Arlanda. Därifrån väntade flyg till Berlin & en löpning på Berlins flygplats för att hinna ta oss vidare med nästa mot München. Där övernattade vi för att sedan ta flyget mot Jaroslav på onsdag mitt på dagen. Flygresan i sig var väl smidig men sedan började äventyret. På flygplatsen, som inte var speciellt stor, fick vi vänta på bagaget i över en timmes tid innan bussen rullade iväg. En bussresa i Ryssland är en historia i sig, där knappt 10mil med buss tydligen kan ta över tre timmar.. Att bussens växellåda går sönder och bussen får stanna i en by, där två ”mekaniker” kliver in i bussen för att laga den, liggandes på golvet, känns nästan för otroligt för att vara sant..

Fram kom vi iallafall och då hade jag varit på resande fot i närmare 36 timmar allt som allt. Det är väl så kul att resa till Ryssland! ;)

Idag var det dags för den första distansen – 10km F. I onsdags när vi kom fram och igår var det rejält kallt, under 20 minusgrader. Att det dessutom började snöa idag och temperaturen fortfarande var under 15 gradersstrecket gjorde att det gick rejält kärvt. Det blev en lång ”tia” idag sett till åktid där segrartiden landade på drygt 28minuter.
Efter touren visste jag inte riktigt hur kroppen skulle svara idag. Det kändes som att det kunde bli topp eller flopp. Tyvärr slutade det med det sistnämnda. En rejäl besvikelse alltså och inte alls den där känslan som jag önskat på förhand. Det var segt och kämpigt hela vägen idag och jag fick slita för varje meter. Det slutade med en blygsam 37e plats och jag är så klart inte nöjd med det, men framförallt är jag besviken över hur kroppen kändes idag. Jag vet att jag kan så mycket bättre och det är på en världscup man vill prestera som bäst..

IMG_4934

Som tur är kommer det fler tävlingar och det kommer fler chanser. Chans till revansch får jag ju faktiskt redan imorgon, då det är sprint, men framförallt på söndag då säsongens första pursuittävling väntar. Det ska bli otroligt roligt med masstart och med en ”skidbytestävling” igen och det ser jag fram emot.

Dagen har varit rejält känslosam där jag varit både ledsen, förbannad, missnöjd och uppgiven, men nu har jag släppt den här ”skitfredagen” och ser framåt. Imorgon är det bara att försöka gasa från start och köra så fort som det bara går. Inget att spara på..

Kör bara kör!

IMG_4932

Ett svar på “Ryssland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>