Sprätta upp & kom igen

Så är då operationen gjord. Vaderna har återigen opererats för compartment syndrom & enligt ortopeden var det verkligen nödvändigt då han förklarade att hinnorna var rejält strama i vaderna och att det såg ut som att musklerna verkligen behövde mer plats där inne. Vaden innehåller tydligen fyra muskelbukar och runt dessa finns en tunn muskelhinna, fashia, som omsluter muskeln. Alla fyra fashior sprättades igår upp, i båda benen.

Gårdagskvällen var hemsk! Efter att jag vaknat från min ”skönhetssömn” under operationen hade jag rejält ont. Ja, jag tror till och med att jag skrek rakt ut i salen där jag låg ”aj mina ben gör så ont” direkt när jag vaknade.

Precis som efter min förra operation, då i armarna, var jag rejält påverkad av sömnmedlet. Jag somnade stup i ett, både mitt under meningar, när jag försökte dricka lite blåbärssoppa på sjukhuset och under toalettbesöket innan hemfärd. Det är en väldigt märklig känsla att inte kunna styra sin sömn och verkligen inte kunna vara vaken!

När jag vaknade vid 6 imorse hade jag i princip sovit konstant sedan kl. 12 igår mitt på dagen, förutom några vakna perioder då det kändes som att benen skulle sprängas och illamåendet gjorde mig helt kallsvettig.

Idag har jag kunnat peta i mig lite yoghurt efter 34h utan mat. Benen värker och känns tunga som bly. Nu ska jag ta små steg framåt och långsamt försöka komma tillbaka till det normala. Det första målet blir att försöka ta mig fram med kryckor i styrfart, något som jag i nuläget inte klarar av längre än mellan tv-soffan och badrummet, med en kort paus på halva vägen.

Om två och en halv vecka ska stygnen bort och sedan börjar en smygstart med träning och rehab. En lång process men något som jag definitivt tror är värt mödan i slutändan. Inga mer krampande och tokstumma vader & förhoppningsvis ännu högre fart på skidorna så småningom! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>