Vildmarksloppet

IMG_6605
Fokus framåt.

Vilken förmiddag
32km terränglöpning är långt. 32 kuperade, blöta och stökiga kilometer med mycket sten och rötter. Små stigar och trånga passager. Bitvis också ganska snabbt och lättlöpt, men ändå totalt sett en utmanande och helt fantastisk bana om man gillar riktig terränglöpning. Och just idag passade denna utmaning mig och min kropp perfekt. Med lätta och fina ben var det aldrig riktigt jobbigt. Aldrig så där outhärdligt jobbigt när benen skrek av smärta eller musklerna inte ville samarbeta. Nej, mina ben ville verkligen springa fort, lätt och smidigt runt banan i Bjursåsskogen idag. En fantastisk känsla.

Loppet startade vid campingen bortanför Bjursås SkiCenter och drog direkt uppför slalombacken. Redan från start kände jag att benen var med mig. Jag kunde lätt tassa uppför backen mot första vätskekontrollen i Andersbo och utan att förta mig ändå ligga med långt fram bland herrtäten. De allra snabbaste killarna tappade jag ganska fort, men jag hade gott sällskap av de som låg omkring placering 8-12 länge och kunde, relativt enkelt, hålla jämna steg med dem.
Visst hade jag några mindre svackor under loppet där jag kände att musklerna började bli trötta, men varje gång var det övergående trötthet som jag på något sätt kunde lura bort. Att det var vätskekontroller var femte kilometer, varje gång med glatt påhejande funktionärer, plus att jag hade ypperlig service med både drickalangning och glada hejarrop från både mamma och pappa, min tränare Annika, min chef Åsa och mina trailledarkompisar Jocke och Anette, gjorde att jag ständigt blev peppad att springa fort – och det gav massor av energi! :) STORT tack till Er!

Från att ha legat tolva av alla startande efter ungefär halva loppet, kunde jag med pigga och lätta ben plocka placering efter placering även i herrklassen och till slut korsa mållinjen efter 2 timmar, 40 minuter och 6 sekunder som fyra totalt av alla startande och med en klar seger i damklassen. :)

Så, sammanfattningsvis; det är precis så här jag vill att en tävling ska kännas, oavsett vilken form eller gren jag tävlar i. Pigga ben, lätt kropp och ett huvud som bara vill puscha på kroppen hårdare och hårdare. Jag hade SÅ kul idag längs med banan och jag sprang med ett leende på läpparna – även det något som är väldigt viktigt för mig när jag tävlar – att jag tycker att det är roligt.
Och shit, idag hade jag verkligen SÅ roligt!

Tack Bjursås & tack Vildmarksloppet för en fantastiskt rolig dag, ett proffsigt och väl genomfört arrangemang på alla sätt! Ni kan räkna med mig även kommande år. :)

IMG_6622
Små trixiga, tekniska stigar.

IMG_6621
Men också möjlighet att löpa ut på större stigar och vägar.

IMG_6610
Målet.

IMG_6613
Okej, lite sliten var jag kanske ändå när jag passerade mållinjen..?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>