Lever i en drömvärld igen.

Alperna. Mm, det räcker så för att ni ska förstå min känsla just nu. Jag lever återigen i en drömvärld för en dryg vecka och som jag njuter. Vi kom ner till Toblach sent i fredagsnatt, (eller tidigt i lördagsmorse om man så vill), och valde därför att börja lägret med en viloförmiddag för att kunna sova ut och återhämta kroppen på bästa möjliga sätt efter den alltför långa resan.

Första passet blev ett några timmar långt skejtpass längs dalen ner mot Österrike för att avslutas med ett gäng varv på rullskidbanan här i Toblach. En bana som jag snurrat på tidigare, både på sommarläger med Team 2015 och på Tour de Ski i vintras. En fin rullskidbana som mäter ungefär 4 km och som innehåller några riktigt fina stigningar uppöver.

Som ni vet har jag fått den där ”aha-upplevelsen” i ett antal deltekniker på rullskidorna under sommaren. Stakning, 3an och 4ans växel i skejt. Efter passet igår tror jag bannemej att en sån där liten liten detalj som Håkan påpekade kan komma att räkna in även växel 2 i ”aha-upplevelse-raden” så småningom. :) För wow, nu fattar jag ju varför tvåans växel har känts så stel och kantig, och framförallt så statiskt jobbig.

På förmiddagen idag brände vi av mitt favroritpass alla kategorier – skidgång i en rejäl backe! Inledningsvis en svart pist som upp mot toppen flackade ut något och blev en röd backe. 6 stycken 10 minutersintervaller hann vi med innan vi nådde toppen på Helm Monte Elmo på 2433möh. En klättring på ungefär 1300 höjdmeter. :)

IMG_6665
2433möh.

IMG_6670
Nöjda & glada.

Efter 3 timmar stakning på eftermiddagen smakade maten väldigt bra och magen var svår att mätta. En fantastiskt fin träningsdag som jag är otroligt nöjd med och där omgivningen är svårslagen. Att timmarna genomförs i denna miljö gör ju att energinivån hålls ganska hög trots att det egentligen är ganska tomt i tanken. Jag älskar dessa alper! :D

IMG_6674

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>