Tredje dagen och ännu mer solsken.

Tredje dagen på Mallorca. Sista träningsdagen innan vilodag imorgon. 5 av 12 träningspass är genomförda. Idag är vädret verkligen med oss här nere. Solen skiner från en näst intill klarblå himmel och det blåser i princip ingenting.

Igår eftermiddag stakade vi längs av mina absoluta favoritsträckningar här i området kring Pollensa och Alcúdia. Vi åkte buss till Sa Pobla där vi började turen mot Campanet, vidare längs en F A N T A S T I S K liten cykel/bilväg bland odlingar och småbyar till Selva. Därifrån mot Caimari för att avsluta uppe vid macken ovanför Lluc. Två timmar underbar stakning med en avslutning uppför i ungefär 8km med en snittlutning på 5%. Alltså alldeles lagom brant för att staka. Som jag njöt!

Imorse väntade lägrets andra intervallpass. Vi drog iväg på skejtrullskidorna ganska tidigt för att slippa den värsta trafiken då intervallerna skulle köras i backarna ut mot Formentor. Formentor som är välbesökt av turister, både i bil och på cykel, med sin vackert belägna fyr längst ut på udden. Passet bestod av 5 stycken 4 minutersintervaller i A3+ intensitet. Alltså riktigt hårda intervaller där mjölksyratåligheten skulle sättas på prov. Inför passet var jag lite nervös. Nervös för att benen inte skulle ha vaknat till liv ännu och att det fortsatt skulle kännas sådär slitsamt muskulärt i lår och rumpa. Men oj vad positivt överraskad jag blev av mina ben och min kropp idag! Idag kände jag igen mig själv och idag ville min kropp Ä N T L I G E N samarbeta med mig igen. :D Intervallerna gick bra. Det är ingen toppform där än, men det var definitivt ett steg i rätt riktning och ett kvitto på att mina lugna dagar på hemmaplan, noggrann stretch och massage innan lägret, har givit resultat!

I eftermiddag ska vi ta en lugn klassisk tur ut mot Formentor igen. Och nu vore det väl sjutton om vi inte, på tredje försöket sedan igår förmiddag, ska ta oss ända ut till fyren!? ;)

IMG_4783

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>