Om en vecka..

… sitter jag där i stugan i Bruksvallarna. Antagligen har jag precis tagit kvällsjoggen och ätit middag. Provat fram mina guldskidor och känt på formen tidigare på förmiddagen. Testat banan och kanske kört lite korta fartdrag för att ”väcka kroppen”. En spänd förväntan, en pirrig känsla i magen. En känsla som skvallrar om att det snart är dags. Om en vecka är det dagen före tävlingspremiär i Bruksvallarna. :D

Som vanligt funderar jag ALLTID på om jag verkligen hunnit med allt? Har jag verkligen tränat tillräckligt mycket och tillräckligt bra och har jag förberett mig på bästa tänkbara sätt? Det finns inga givna svar på det.
Det enda jag vet säkert är att jag har följt min plan och gjort det som jag har trott på. Jag har anpassat träningen efter min vardag och jag har försökt utveckla mina svagheter, men även tagit tillvara på mina styrkor. Hur långt det sedan räcker mot de övriga, det har jag ingen aning om. Men vet ni? Det bryr jag inte speciellt mycket om. Det som betyder nått är att det ska bli förbaskat spännande och roligt att äntligen få tävla igen och mäta mina krafter mot resten av skidsveriges damer! :)

Just nu befinner jag mig på årets sista träningsläger med IFK Mora. Ett läger som från början skulle ha varit just här i Idrefjäll, men som av olika anledningar blev flyttat till Bruksvallarna för att sedan flyttas tillbaka på grund av rådande väderförhållanden. Slingan som vi snurrar på här är 2,6km lång och håller helt okej kvalité med tanke på hur varmt det har varit och hur mycket skidåkare som faktiskt tränar på den varje dag. Visst, lite isigt och sockrigt är det, men det funkar och det är väldigt bra att vi kan förbereda oss någorlunda inför premiären nästa helg.

Tävlingssäsongen börjar med 5km klassiskt, 10km skejt och en sprint, även den i fristil. Imorgon ska vi köra ett träningsrace som liknar det som väntar oss om en dryg vecka, alltså två varv på Idrefjälls slinga, drygt 5km klassisk skidåkning. Det ryktas om snöfall och kring nollan – alltså ett riktigt vallaföre, vilket alltså kommer att sätta både våra vallakunskaper och vår uthållighet på prov. ;)

12249950_10154437641564569_3430949773068043382_n
Morabrudar på fotosession i de nya klubbkläderna. Foto: Johan Trygg, langd.se

IMG_7314

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>