Skidmagi.

Efter sjukdom nummer 3 denna säsong är jag återigen tillbaka i träning, och ja – faktiskt även till viss del i tävling. Sjukdom nummer tre var en knapp vecka med täppt näsa och en allmänt hängig känsla i kroppen. En sjukdom som inte tvingade mig till sängliggande utan som tillät promenader och en hyfsat normal vardag. Skönt kan ju tyckas men samtidigt lite frustrerande att inte bra sjuk på riktigt och vara sådär trött och klen så man inte orkar göra något. Efter några dagar klättrar ju jag på väggarna, överskottsenergin bara sprutar i kroppen och jag blir rastlös..

Sedan i söndags för en dryg vecka sedan är jag iallafall igång med träning, och tanken var även att jsg skulle ha åkt moraloppet i lördags. Moraloppet som då så klart, när jag väl var beredd för tävling, ställdes in på grund av kyla..

Tävlingssuget, som är större än störst just nu, gjorde därför att jag smög mig lite utanför ramen igår och gjorde en smygcomeback i skidorientering i Rättvik. Även där var det rejält kallt och starten flyttades fram både en och två och tre gånger innan vi fick tillåtelse att starta. 12,6km långdistans på en mycket välgjord och bra bana! All eloge till spårdragare och banläggare! :)

Det var 80minuter skidmagi ute i skogen. Så roligt, så farligt roligt! Jag njöt av varenda stavtag, av varenda vägval och i varenda korsning. När jag åkte mot mål var det med ett leende på läpparna. Skidorientering är en otroligt rolig idrott, trots att min framförhållning i kartläsningen inte är den bästa just nu efter några år utan kartställ på magen.

Idag var det dags för nästa race, en skiathlon med DSA på VM-banorna på lugnet. Vi tjejer åkte två varv på 3,3km-banan i varje stil klassikt och skate.
Återigen fantastiskt roligt att ”tävla” igen och förbaskat skönt att plåga kroppen till det yttersta.

Känslan i kroppen var godkänd men inte mer. Det känns att jag är ovan tävling och det är minst sagt stor skillnad på just träning och tävling. Jag har en bra grund, men det där sista finns inte där riktigt. Kroppen är inte van med syra, och musklerna kan inte riktigt hantera den på ett bra sätt. Men det är sådant som kommer med fler tävlingar. Man vänjer sig med känslan av mjölksyrastinna muskler och både kroppen och knoppen blir bättre på att acceptera och jobba med syran.
Jag är ändå nöjd med min insats och med att ha fått en mycket bra genomkörare med tufft motstånd på hårda och kuperade banor.

Så, sammantaget har jag haft en fin helg och måndag därefter och återigen insett att tävling är otroligt roligt! :)

image

2 Svar på “Skidmagi.

  1. Grattis till segern i Skid-O!
    Blev så nyfiken på hur det gick för dig att jag fick lov att kolla Eventor och så vinner du! Stort grattis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>