Att bejaka vilodagen..

.. är ofta något som jag har ganska svårt för. Alltså att verkligen ta tillvara på den och verkligen se till att vila med kvalitet utan att stressa runt och fixa en massa saker som inte hinns med annars. Men, idag skulle jag faktiskt vilja påstå att jag har bejakat min vilodag på ett strålande sätt!

Igår tog jag mig ett återhämtningspass för att skölja ut så mycket som möjligt av långloppet i söndags ur musklerna. Ett lugnt och fint skejtpass på strålande fina skidspår i Hemus-området. Kroppen var seg, men med tanken att jag fick åka precis HUUUUR sakta jag ville så gick det ändå bra och att solen dessutom sken på mig gjorde det hela ändå ganska lätt stt genomföra.

Istället för att åka till Falun valde jag att stanna i Färnäs hos mamma och pappa i veckan. Både för att ha lite sällskap och hjälpa mamma som är hemma sjukskriven efter sin höftoperation, men också för att minimera resorna.

Efter en sovmorgon och långfrukost med mamma imorse tog jag med mig min vapendragare och fina kompis, till lika min hund Douglas, ut i skogen på en långpromenad. Även idag sken solen på oss och det var ren och skär rekreation och njutning att traska omkring därute i snön. Med en podd i öronen och Douglas springande runt benen kunde jag direkt känna hur avslappnad jag blev för varje steg jag tog och hur väl det gjorde för det min lite småslitna kropp.

image
Efter lunch en tupplur på sängen, vilket verkligen inte tillhör vanligheterna för mig, och sedan lite småfix här hemma med middag och bokföringsjobb. Dagen avslutades i soffan framför tvn med massage av rygg och nacke. Drömdag, eller hur!? :)

Ja, en sån här kvalitetsvilodag var det alltför längesedan jag hade. Nu är jag fullt redo att träna dubbla pass imorgon och sedan börja ladda för en intensiv, rolig och spännande tävlingshelg där det kommer att blandas hejvilt med alltifrån 3km till 45km skidåkning.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>