Fartpass med benen som hjälp.

I förmiddags var det dags att försöka sätta sprätt på den här kroppen igen. Ett intervallpass klassiskt där benen skulle få användas igen efter två tävlingshelger där överkroppen fått slita hårt.
Efter en lång uppvärmning där kroppen kändes allt annat än pigg, snarare ganska sliten och fortsatt öm i ländrygg och axlar efter söndagens 4mil stakning, satte jag igång. Supraintervaller helkropp stod på planen, 3 stycken på omkring 4minuter där de första 30 och de sista 30 sekunderna skulle vara med maxinsats och tiden där emellan någonstans mellan hög A2 och tröskel. Därefter 5min 15/15 följt av 5 min 40/20 stakning.

Det svarade förvånansvärt bra direkt på första intervallen. Benen drev på bra uppför och tekniken kändes kontrollerad och avslappnad. Det kändes tydligen så pass bra att jag glömde av tiden och vips hade jag åkt i 4.20 och fick avsluta mina 30sek max upp mot 5min istället. Allt eftersom intervallerna betades av blev känslan bättre och bättre och efter 3 stycken 5minutare bestämde jag mig för att köra en fjärde för att sedan avsluta med mina 5minutersblock stakning på Vasaloppsspåret.

image

Att ändra grundplanen är kanske inte alltid att rekommendera men idag var det ett sådant klassiskt undantagsfall där jag fick med mig massor av positiva vibbar och känslor av att just korrigera efter känsla. Det flöt på av sig själv idag och jag njöt i diagonalen och lämnade passet med en trött, men inte lika sliten kropp som jag äntrade spåret med knappt två timmar tidigare.
Tänk att träning ibland kan vara det bästa mot trötthet och en seghetskänsla i musklerna. Inte alltid, men ibland. Idag var det en sådan dag! :)

Som jag skrev igår kommer helgen att blanda och ge både när det gäller tävlingsdistanser och tävlingsarenor. Imorgon reser jag upp till Hudiksvall för att åka två korta distanser i den traditionella Sverigecupen fredag och lördag. På söndag åker jag den sista deltävlingen i den svenska långloppscupen i Malung då skinnarloppet står på agendan.
En intensiv men spännande helg där målsättningen ligger på att få till mina bästa klassiska traditionella lopp i år, både tekniskt och taktiskt, samt att få behålla den gula ledarvästen i långloppscupen och ta hem totalen.. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>