En vinterdröm

När ett två timmars stakpass flyger iväg och blir både två och en halv och tre timmar långt utan att man ens hinner reflektera över att man är trött eller att energin tar slut – ja då vet man att man är i ett strålande vackert och vintrigt Grönklitt. ;)

Det var längesedan jag var däruppe och tränade nu och idag frågade jag mig varför? Det är ju M A G I S K T! Grönklitt levererar nypistade spår på alla slingor, både vägar, motionsspår och elitbanor. Det kallar jag kvalitet och hög klass!
Grönklitt är ett av de ställen som verkligen förtjänar att ta betalt för skidåkning genom spårkort då de alltid har nyspårat, oavsett om det är på en kort konstsnöslinga i november eller på milslånga banor i februari eller till och med april eller som förra året – in i maj!!

image

Stakning stod på planen. Eller rättare sagt stakning / skejt för att eventuellt bryta av och underlätta lite för överkroppen. Men, kroppen kändes pigg och med ett stort fokus på träff och teknik under de tre timmarna var det inga problem att staka hela passet. Skönt att få in ett lite längre stakpass igen inför Vasaloppet om knappt två veckor.

Jag är SÅ glad att jag valt att lägga kraft och energi på att åka långlopp under de senaste veckorna. Det har givit mig mycket, både rent resultatmässigt så klart men också för självförtroendet och för skidglädjens skull. Det är viktigt att tycka att det man gör är roligt och att ha en hundraprocentig glädje till det man gör, annars tror jag att det är svårt att prestera på topp. Det spelar ingen roll hur god form du är i fysiskt om huvudet inte är med, och de senaste veckorna har jag verkligen återfunnit glädjen till skidåkningen, något som jag tror är positivt både för min traditionella åkning framöver och för att kunna genomföra de långlopp som väntar på ett bra sätt.

Imorgon ska jag prova igenom lite stakskidor inför tjejvasan. Marcus Laggar på längdcentrum i Grönklitt har hjälpt mig med lite olika slipningar och strukturer på skidorna både inför och under säsongen och idag hämtade jag hem två nya par som varit på slip. Det ska bli spännande att se hur bra dessa är & om de kan mäta sig med de jag tävlat på hittills. :)

Innan skidtestet ska jag bränna av lite intervaller i Vasaloppsspåret. Dock ska stakmusklerna få vila litegrann då passet ska köras i den fria stilen.

Ett svar på “En vinterdröm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>