Det närmar sig..

Snart bara tre dygn till start. Tre dygn tills nio mil ska avverkas på ett par längdskidor. En distans jag aldrig tidigare åkt, varken på tävlig eller träning. Nio mil där känslorna antagligen kommer att variera. Där trötthet kommer att få en ny innebörd och där det kommer att ställas höga krav på mig och mitt mentala samspel med mig själv.

Förhoppningsvis är jag tillräckligt förberedd för detta. Senast jag provade var jag inte det. Jag hade för dålig rutin av långlopp, och min kropp klarade inte av det. I år borde jag vara bättre förberedd. Jag är starkare, jag stakar bättre, jag har samlat på mig lite rutin från långlopp och jag har mer träning i ryggen. Jag ser verkligen, och då menar jag verkligen VERKLIGEN fram emot denna prövning.

Det är lite som ett oskrivet blad. Något som jag inte har en aning om hur det ska göras. Det jag vet är att jag ska kriga, kämpa och slita. Förhoppningsvis med ett gott svar från kroppen och utan alltför mycket smärta under de första timmarna. Jag ska göra allt för att ta mig de nio milen mellan Sälen och Mora så fort som det bara är möjligt!

Tjejvasan i lördags var ingen höjdare. Ganska tidigt i loppet fick jag slita. Jag hade inte riktigt dagen och jag fick kämpa. En bit mellan gopshus och hökberg kändes det plötsligt lätt, lekande lätt. Men, där gjorde jag en taktisk miss som jag skulle få ångra bara några kilometer senare.
Istället för att gå bakom i klungan valde jag ett eget spår längst ut till vänster. Ett spår där skotern hade rivit upp snön och där det kändes som att det gick ganska lätt. Med enkelhet stakade jag med gruppen som var omkring 20 åkare stor, men in mot hökberg ville jag ändå in i klungan. På något vis krokade jag ihop med någon, trasslade till det lite och hamnade sist i gruppen av åkare. In mot kontrollen och spurtpris ökades tempot markant och jag fick lite svårt att följa. Efter kontrollen ökade sedan Britta återigen tempot och det sprack upp. En lucka som jag aldrig riktigt, förrän vi kom ner på platten efter hökberg, trodde var speciellt stor men..

Det var den..

Snöret gick för mig där, och jag blev både mentalt och fysiskt JÄTTETRÖTT! Så gott jag kunde försökte jag staka mig framåt för att kanske kanske få kontrakt med klungan igen. Vi var 7 stycken som hjälptes åt och vi var riktigt nära någon kilometer innan eldris. Som minst var det nog nere i 15sek, men vi kom aldrig ifatt.

Jag blev 18e tjej och var besviken. Inte framförallt på placeringen utan mer på min taktiska miss och på känslan. Jag hade hoppats på en piggare kropp som kunde staka mer tekniskt rätt och med en bättre träff och känsla, men så blev inte utfallet. Alla dagar är inte bra dagar och det är bara att jobba vidare. Jag var inte bättre än så i lördags och det är inte mycket mer att orda om och älta.
Trots en viss besvikelse fick med mig bra erfarenheter och viktiga saker att jobba vidare med under mina framtida stakpass & jag fick dessutom en bra genomkörare.

De senaste dagarna har varit mestadels lugna. I söndags, igår och idag har jag åkt skidor i mitt paradis Grönklitt & det har verkligen varit magiskt fina förhållanden. I söndags sken solen på oss från klarblå himmel, medan den igår och idag har varit gömd bakom molnen. Trots detta har det varit otroligt fina och givande pass med knallbra spår och i trevligt sällskap i form av Britta på dagens distanspass. :)

Nu väntar tre LUGNA dagar till med vila, mat och lite mer mat. Nu börjar den riktiga uppladdningen mot Vasaloppet på söndag, och som jag ser fram emot det. Jag längtar tills allt praktiskt med utprovning av skidor, transporter, seedning till startled och uppäten mat är avklarat och jag står där i Berga by på söndag klockan en minut i åtta och är redo för mitt livs längsta skidpass hittills! :)

Håll tummarna för mig & lycka till alla ni som själv ska åka på söndag. Vi ser till att få en fin tur påväg ner mot Mora, eller hur? IMG_7908

Ett svar på “Det närmar sig..

  1. Tjejvasan gick i en rasande fart. Imponerande hur tjejerna bara står å pumpar på.
    Då är det inte lätt ta igen tappade metrar. Vasaloppet är ju Tjejvasan ggr tre så
    det blir lite annan körning. Lycka till !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>