Balans.

Det är onsdag. Regnet fullständigt vräker ner utomhus. Passande nog valde jag att inleda dagen med ett tufft, svettigt och flåsigt spinningpass på Actic Lugnet. Ett annorlunda inslag i träningen som kan vara perfekt så här under våren där det inte känns speciellt lockande att dra av ett intervallpass på halvdåliga förhållanden i skidspåret.

Jag åkte skidor igår. Också i spöregn, och på halvdåliga spår. Men det funkade! Snön ligger faktiskt kvar helt okej på både elljusspåret och på världscupslingorna och jag fick till ett bra skejtpass trots att jag var totalt genomblöt och ganska kall efter mina timmar utomhus.

I veckan har jag även lite jobb inbokat. Igår på Bagheera, idag på Ica. Att jobba för att kunna försörja mig av något är nödvändigt. Jag behöver någon typ av inkomst för att kunna satsa på det här och samtidigt kunna betala min hyra, min mat, min bil och lite annat smått och gott varje månad. Givetvis skulle jag kunna norpa på mina sparkonton, men jag har ingen lust med det. Jag vill känna att jag går runt ändå.
Under säsongen har jag dragit in lite prispengar, framförallt på de långlopp jag har åkt och dessa kommer ju väl till användning, men att jobba lite känns ändå viktigt för mig.

Men det är just att jobba lagom i kombination med träningen som är svårt. Att vara i balans mellan träning, jobb och återhämtning. Hur mycket måste jag dra ner på träningen om jag jobbar ett extra pass? Kan jag ändå träna det jag tänkt eller blir återhämtningen så lidande så att passet som jag körde på morgonen innan sliter mer än vad det ger?

Jag vill ju tro att det går att kombinera ett jobb med träning och ändå nå toppen. Men jag vet också att jag inte hittat den där hårfina balansen ännu. I höstas blev det för mycket för mig! Det höll inte.

Framöver måste jag hitta en balans i detta om jag ska fortsätta jobba. Alternativet är inget jobb alls, men hur ska jag då försörja mig utan att känna en stress över att jag går flera tusen kronor back varje månad? Sponsorer, javisst, men det krävs jobb även där. Jag vill försörja mig själv, och jag vill ha något annat än träningen att tänka på. Men, jag måste hitta balansen. Den där hårfina balansen där jag utvecklas och når det som jag tror finns inom mig. För jag tror att jag kan – bara jag hittar rätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>