Underbara dagar.

Veckorna rullar på. Snart tre veckor har passerat på det nya träningsåret och jag är faktiskt mer motiverad och inspirerad till bra, kvalitativ och tung träning än någonsin. Jag ser med stor glädje fram emot sommaren och tror att det kommer att bli den bästa någonsin, på många sätt. Att det dessutom har varit helt MAGISKT väder i Falun under den senaste veckan har ju gjort träningspassen till rena rama lyxtillvaron vilket garanterat haft en stor påverkan på både humör och inställning!

Jag har en tydlig plan på vad jag vill göra och hur jag ska göra det, och det ger mig en enorm trygghet som den kontrollmänniska jag är. Veckorna har en tydlig struktur och både jobb och träningspass sitt syfte. Jag jobbar när jag jobbar och tränar när jag tränar. Jag försöker dessutom stegvis arbeta upp min förmåga att våga vara ”smartlat” och faktiskt unna mig att ligga på soffan eller ute i solen en stund och BARA vara. Det låter kanske som världens enklaste grej i era öron, men för mig är det faktiskt en utmaning. Jag får myror i brallan och jag har verkligen svårt att koppla av. Med tydliga mål och syften för både jobb och träning och en klar plan och struktur går det lättare. Jag vet att jag behöver vilan för att utvecklas inom idrotten och jag vet att jobbet kommer att räcka till för att jag ska kunna vara ”proffs” under vinterhalvåret. Det ger trygghet!

En annan sak som ger ENORM trygghet och som jag är EXTREMT tacksam över är att mitt ena jobb, ICA Maxi Falun, kommer att hjälpa mig lite extra på min väg mot toppen under nästa säsong. Från och med juni månad kommer de att dyka upp här på hemsidan, och senare även på min tävlingsdräkt, som en av mina sponsorer och samarbetspartners. TACK snälla, bästa & underbaraste arbetsplats för det! :)

maxilogo1

Redan från vecka 18 har som sagt Dala Sports Academy dragit igång träningen med en rivstart och de senaste veckorna har bestått av både 3- och 4-timmars pass på förmiddagen för att följas upp med ett 2-timmars efter lunch. Flera gånger 5h+ på träningskontot per dag alltså och kroppen svarar bra än så länge. Givetvis väldigt tidigt, men ändå skönt att få med sig positiva tankar och vibbar in i träningen redan på våren.

I helgen kommer dock kroppen att sättas på prov rejält!
10mila på hemmaplan på Lugnet i Falun vilket jag – som så många andra här i Dalarna sett fram emot länge. Tillsammans med min klubb IFK Mora OK ska jag springa, inte bara en – utan två stafettsträckor. Först den sista sträckan i damstafetten, en sträcka på nästan 10 kilometer orientering. Efter några timmars sömn ska jag dessutom agera ankare i herrstafetten där jag springer den sista sträckan för Moras eget damlag – i just herrarnas stafett. Spännande, utmanande och säkerligen en tuff uppgift med nästan 26 km orientering inom loppet av uppskattningsvis 15-16 timmar. :)

Och det blir inte direkt lugn och ro dagarna därefter när DSA på måndagmorgon drar igång en rejäl mängdvecka och 6 timmars träning är planerat. 5-6 timmar träning per dag måndag, tisdag och onsdag – innan jag på torsdag morgon drar söderut, till förhoppningsvis varmare breddgrader. ;)

Ett svar på “Underbara dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>