Bjarnerundan

Strax efter klockan 8 imorse var vi ett stort gäng från klubben plus några bonusar från andra klubbar som drog iväg på Bjarnerundan. 33km löpning över berg och i myrar med start och mål vid Hemus skidstadion.
Det var ganska sega ben på mig första timmen och den hårdkörning som varit den senaste veckan och inte minst i helgen sitter fortfarande kvar i kroppen. Ländryggen var totalt förstörd efter helgens dubbla stakpass igår, och idag kändes det ännu inte helt hundra.

Efter fäboden i Rostberg, efter ungefär en timme, började benen komma igång och det kändes allt lättare att springa. Ibland till och med så där härligt flytande lätt när benen nästan går av sig själv, när hjärtat slår lagom hårt och det bara är att hänga med.

När 16-17km av turen är avklarade kommer banans blötaste parti, och jäklar i min gata – idag var det blött!! Jag hade nästan kunnat ha simfötter och cyklop på mig ut på myren idag.. Aldrig någongång tidigare när jag sprungit rundan har myrarna varit så blöta och det avspeglade väl hela turen ganska bra. Blöt, lerig, smutsig.. Men ändå väldigt fin med ganska utmanande och teknisk löpning. 3timmar och 30 minuter senare var vi tillbaka i Hemus, med god energi kvar. Den grundträning som jag gjort under våren har verkligen gjort mig hård och uthållig. Jag klarar dessa långa pass, både på rullskidor och i löpning förvånansvärt bra och lätt.

Om någon vecka är det därför dags att göra något nytt. Bryta av, vrida om och försöka lura systemet lite. Mer om det då, men jag ser fram emot att prova något annorlunda och det ska bli spännande att se vad resultatet av det blir!

På eftermiddagen idag tog jag en tur på skejtrullskidorna och ett kort pass i gymmet. Totalt 5 timmar träning idag igen och nu ligger jag väldigt skönt i sängen och ser fram emot en natts sömn. Imorgon ska vi ut och härja på go-cart banan – på rullskidor! :)

Godnatt på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>