Första timmarna på snö.

Efter ännu en riktigt bra träningsvecka tillsammans med IFK Moras seniorer på hemmaplan i Mora & en Orsakajt som blev riktigt tuff sitter jag nu utanför Valbergsängens vandrarhem och återhämtar mig lite efter träningsårets första 3 timmar på snö. Jag kom till Torsby igårkväll och stannar här några dagar för att åka lite skidor i tunneln och pressa kroppen uppför hovfjället på rullskidor. Tanken med detta är givetvis att bryta in lite skidåkning i den övriga träningen och försöka få till tekniken ännu mer grenspecifikt. Jag har en plan på att åka hit med jämna mellanrum i sommar för att kunna gå in i säsongen som väntar med mer skidvana. Om jag blickar bakåt och utvärderar det som hänt tidigare så har jag en känsla av att jag lär mig åka rullskidor på sommar och höst och har lite svårt att överföra det till skidorna när vintern kommer. Det tar lite för lång tid innan jag blir bekväm tekniskt på skidorna och detta vill jag försöka förändra. Några dagars intensiv skidåkning i måndagen tror jag kan vara endel av lösningen på problemet. Jag vet inte, men jag tror, och därför gör jag denna lilla förändring i sommar.

Jag nämnde Orsakajt’n. Benen var kanske inte i sitt allra bästa skick efter tuffa träningsveckor, först i Idre, sedan i grönklitt och dagarna precis innan med 5h träning per dag. Men Orsakajt’n är en tradition, lika mycket tradition som allt annat på midsommar, och det är 15km som man ska ta sig igenom innan lägret med klubben är över.

Något som dock bröt från traditionerna var väl vädret. Midsommar och Orsakajt’n brukar vara regn eller mulet och inte mer än 10-12 grader varmt. Årets midsommar var både varm och riktigt solig. Perfekt för midsommarfirande, men kanske inte det man önskar att tävla 15km löpning i direkt efter ett tufft läger.

Jag är i det stora hela nöjd med mitt lopp. Det var ingen topprestation och jag var rejält sliten i benen, men jag kämpade på och jag gjorde verkligen det bästa jag kunde för dagen. Det gick bra i 12km, men de 3 sista var hemska. Benen var helt slut och jag började småfrysa lite trots värmen. Hade det varit 3km till hade jag garanterat fått ordentlig frossa och jag var väldigt nöjd att det var över.

image

Efter en kort resa till Falun i måndags med ett besök hos min mentala coach och lite massage rullade alltså bilen mot Torsby. Detta blir de sista tuffa träningsdagarna innan lite mer lugn och ro en dryg vecka. Nästa fredag drar jag vidare till Sjusjoen med IFK Mora, något som jag verkligen ser fram emot. Jag älskar de norska fjällen & jag trivs väldigt bra just i Sjusjoen.

Men först väntar ett antal varv i tunneln & om det fortsätter att vara lika fint och roligt som i förmiddags ska det inte vara några problem. :)

Ett svar på “Första timmarna på snö.

  1. Jag saknar ord för den här otroliga träningen som du och dina skidåkarvänner utsätter er för. Vilken planet kommer ni ifrån. I det här inlägget hörde jag äntligen något som jag funderat över. En lugn vecka. Ja men snälla låt kroppen och immunförsvaret återhämta sig lite. Så ni håller er friska i vinter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>