Ensam är stark

Jag kan nu även bocka av ”träningsläger helt själv” på min ”to-do-list” här i livet. ;)
Joråsatt, helt på egen hand har jag tränat mig igenom tre dagar, fem pass i tunneln och många, många, många varv. Totalt nästan 12timmar skidåkning där ett varv i tunneln tar mellan 4-5minuter i långsamt tempo. Det blir några varv.

Visserligen har jag ju haft sällskap av andra när jag väl snurrat därinne. Eller, sällskap och sällskap – de flesta åker ofta i sin egen lilla värld där man har olika saker i huvudet att fokusera på – ofta tekniska detaljer som man nöter in som bäst i sitt eget tempo och i sin egen rytm. Inte alltid. Ibland är det bra att ha sällskap med någon, härma någon eller kika lite extra på detaljer som andra gör bra.

Det går faktiskt förvånansvärt bra att åka på läger själv. Visst är det lite tråkigt att inte ha någon att ”dö-snacka” med på kvällarna och att inte ha något sällskap vid matbordet, men det funkar. Med visst sällskap av Emma, som var där med landslaget, har jag ändå haft lite sällskap till lunchkaffet eller mellan passen. Annars kanske det hade varit lite väl långtråkigt, om jag tvingats vara tyst i tre dagar & inte haft någon att skratta av mig med då och då.

Det slog mig när jag satte mig i bilen efter lunch idag påväg hemöver att det nog bannemej är första gången jag lämnar tunneln och inte är döless på stället. Tidigare har jag som sagt varit ganska kritisk till snurrandet därinne sommartid. Jag har haft inställningen att ”skidor åker man på vintern, på sommaren springer man” och att vara där har nog mer känts som ett tvång. Jag tror att min motivation till utveckling kommande säsong är en stor bidragande anledning. Självklart har jag velat utvecklas förut också, men i år är jag så fast besluten om att jag tror på det här upplägget! Jag tror att jag behöver åka skidor även under sommaren för att lättare kunna behärska tekniken och de justeringar som jag jobbar med under sommarhalvåret. En tro som leder till mer motivation och inspiration att faktiskt snurra i betongröret varv efter varv.

Nu är jag tillbaka i Falun. Imorgon väntar intervaller i stora mossen tillsammans med DSA. På eftermiddagen är ett styrkepass inplanerat som även det känns motiverande och spännande. Ett nytt styrkeprogram som tillsammans med ett lite annorlunda intervallinslag under sommaren förhoppningsvis ska göra mig både starkare och snabbare på skidorna till vintern.

På lördag ska jag VILA! :)

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>