Jag älskar Norge!

En vecka har gått sedan bussarna rullade iväg mot sommarens första ”utlandsläger” med klubben. Vi bor i Natrustilen ovanför Lillehammer i Norge, några kilometer från Sjusjœn där vi bodde förra året. Med underbara träningsmöjligheter precis utanför dörren, med fantastisk fjällöpning, närhet till två riktigt fina rullskidbanor, milslånga motlut att åka rullskidor i och skidgångsbackar som tar upp emot timmen att traska upp för trivs jag som fisken i vattnet här! Det är verkligen en drömvärld för en skidåkare och det är så lätt att ta sig ut och träna.

Vi har fått till riktigt bra träning, både i form av långa löpturer och högintensiva intervallpass på rullskidbanan. En dryg vecka som består av mycket träning och totalt fyra intervallpass med varierande intensitet och längd. På söndag åker vi hem igen efter totalt 10 träningsdagar och mest sannolikt med en mör och lätt sliten kropp som suktar efter lite vila. ;)

Träningen flyter på väldigt bra och med kontroll. Det känns som att jag utvecklas både tekniskt och fysiskt och jag är nöjd med den känslan. Veckorna som kommer härnäst innebär mycket jobb och därmed också mindre träning, enligt plan. Dessa veckor kommer att bli en viktig nyckel för mig där jag måste dra i handbromsen och verkligen, verkligen (!!) följa min plan och vara lyhörd på kroppens signaler. Våren och början av sommaren har inneburit mycket och riktigt bra träning – mer och bättre än någonsin tidigare, och detta med tanke på att den kommande månaden kommer att bli lugnare rent mängdmässigt. Jag kommer inte att tumma på kvalitén utan istället lägga in fler korta intervallpass med mindre totaltid och något högre intensitet. Detta för att försöka utveckla min snabbhet och sprintuthållighet i kombination med att distansträningen kommer att minskas något. Mer jobb betyder mindre kvalitativ återhämtning efter träning, och detta ska jag försöka vara mer noggrann med denna sommar och höst för att verkligen se till att kroppen hänger med i svängarna. Tanken är att dessa fem veckor av jobb ska göra att jag kan dra ner på jobbet från och med september månad och lägga allt krut på att åka riktigt fort på skidorna till vintern. :)

Tre pass återstår av lägret här i Norge. Imorgon ett tufft intervallpass på förmiddagen som säkerligen kommer att kännas både i muskler och lungor. ;) I eftermiddag sitter jag skönt ute i solen och spanar ut över vidderna och låter kroppen samla energi efter ett sanslöst vackert långpass på morgonen med gassande sol och värme.

Alltså på riktigt hörrni – jag älskar det här stället! Borde jag kanske ta mitt pick och pack och flytta hit!? :)

IMG_6106

2 Svar på “Jag älskar Norge!

    • Ja visst är det Lina. Tack för tipset om tävlingen, jag har just provat lyckan och får hålla tummarna för en resa till Vålådalen!! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>