Skrämd.

Jag vet att jag inte kan gå runt och vara rädd för att det ska ta slut. Att livet ska försvinna ur mina händer och att jag inte ska få uppleva allt det där som jag drömmer om och vill. Det går inte att vara rädd för döden och det går inte att till hundra procent leva i nuet och göra det man vill precis hela tiden. Man måste leva efter drömmar om framtiden, planera vad som komma skall och ha saker att se fram emot, även om det ibland känns helt onödigt när världens orättvisor gör sig påminda.

Hon var bara 30 år gammal, hade hela livet framför sig. Idrottsliga drömmar och mål där hon med stor säkerhet ville bli bäst i världen och se hur långt hon kunde gå inom sitt idrottande. Hon var bara ett år äldre än jag och jag tror att jag blivit så illa berörd av just denna händelse för att jag tycker mig kunna se vissa likheter till mitt liv och min vardag i detta. Fan vad världen är orättvis!

Händelser som denna får mig verkligen att stanna upp, tänka, reflektera och fundera. Jag älskar mitt liv just nu, och trivs väldigt bra med mycket av det. Men alltid finns det småsaker som man skulle vilja göra annorlunda eller ändra på, och varför gör man då inte slag i saken? Livet är för kort för att irritera sig över skitsaker eller att inte ta chansen att prova nya saker, lära känna nya människor eller ibland bara göra det som faller än in för dagen. Jag blir skrämd av att livet, i värsta fall, kan vara för kort för att jag ska hinna uppleva allt det där som jag drömmer om.

Jag är inte rädd för döden, men jag är säker på att jag då och då borde leva lite mer i nuet och inte tänka ”jag gör det sen..”. Det där sen kanske är en dag för sent..

Vila i frid Matilda!

image

2 Svar på “Skrämd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>