Det börjar rulla på så smått.

Två fantastiska timmar i löparskorna tillsammans med Emma runt milen på Lugnet och gula spåret på Jungfruberget igårmorse blev som vanligt ett riktigt glädjerus. Jag ÄLSKAR dessa tidiga mornar i löparskorna!! Strax före halv åtta träffades vi på Lugnet vilket betyder att passet var färdigt strax efter nio för min del. Hur skönt är inte det!? Att sedan kunna ta en långdusch, göra i ordning lite god gröt, koka kaffe och sätta sig i soffan framför tvn och bara njuta! Löpningen i sig är också helt magisk då det ofta bjuds på underbara vyer i form av en sol som spricker upp över trädtopparna eller med en klar och svalkande luft som senare under dagen försvinner eftersom. Igår var det dock varken vackert eller klart i luften då det regnade stora delar av turen, men med Emmas sällskap blir jag alltid alldeles glad inombords ändå. :)

Idag var det dags för en comeback på rullskidor med stavar i händerna. En comeback som gick bra & som inte gjorde ont. En liten aning av stelhet bakom höger skulderblad på växel 3, men absolut ingen fara och inte något som jag klassar som smärta. Återigen regn, och denna gång kraftigt! När jag kom tillbaka hem igen kunde jag vrida ur kläderna och hälla ut vatten ur pjäxorna..
Men, så härligt att kunna skejta runt utan att ha ont och återigen en boost för självförtroendet när jag känner att beslutet att stanna hemma från lägret i Idre förmodligen var det enda rätta!

Förhoppningsvis ska muskeln hinna återhämta sig ytterligare lite då planen är att stå över fartpass på rullskidor några dagar till. Mest som en säkerhetsåtgärd för att inte dra upp överbelastningen igen innan den hunnit läka ut helt.

Hjärtat kommer definitivt att få slå hårt ändå i helgen då planen istället är att springa Hackmora bergslopp på söndag. Knappt en kvarts självplågeri där både ben, hjärta och lungor kommer att få sig en rejäl genomkörare, men oj så bra träning och så roligt! :)

Om du inte vill anta utmaningen och springa själv, kom till Sågmyra och heja vettja!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>