Laget före jaget.

Ja, det är väl precis det som 25manna stafetten i orientering handlar om? Eller ja, alla stafetter egentligen. Att tänka på vad som är bäst för laget istället för att ha fullt fokus på sig själv och sin egen prestation.

För något inlägg sedan skrev jag att IFK Mora är en bra 25manna-klubb, just för att vi så ofta överpresterar och gör det väldigt bra när fokus är just ”laget före jaget”. Under de senaste åren har vi dock haft lite stolpe ut på 25manna och kanske inte riktigt nått ända fram, men i år var vi verkligen med i hetluften under hela stafetten!

Alla gjorde strålande insatser och alla presterade verkligen på topp. Vi höll jämnt och ingen gjorde några märkbara bommar eller misstag. Det var helt enkelt ett härligt flow!

När jag skulle springa ut på min sträcka fick jag göra det som 9e eller 10e lag, i sällskap med två andra riktigt duktiga löpare och precis före en tredje, med en riktig världsstjärna på sträckan. Jag visste att det skulle ”bli åka av” i denna kvartett och jag hade bestämt mig för att kroppen skulle få slita hårt innan jag släppte dessa ryggar.. ;)

Det blev minst sagt åka av och det gick fort! In mot sista kontrollen kanske lite för fort, då jag snubblade på en rot, kraschade utför slänten och slog knäskålen i en sten. Skrek av smärta, men reste mig upp och rusade vidare. Jag ville ju ge Simon på sista sträckan bästa tänkbara utgångsläge och vägrade att ge mig på grund av ett ömmande knä!!

image

Laget slutade på en 9e plats, mycket glada och nöjda!
Utan direkt några världsstjärnor i laget, förutom en eller ett par stycken, är vi med och matchar klubbar där det kryllar av etablerade världslöpare, både nutida och mer ”avdankade”. Vi gör en fantastisk insats rakt igenom och är drygt 2 minuter och 40 sekunder från att vinna världens största orienteringsstafett. Hur coolt är inte det!?

Alla gjorde verkligen allt i sin makt för att tänka på laget före jaget, och alla gjorde det förjäkla bra! :)

Även i andra- och tredjelaget gjordes många fina prestationer vilket tyder på att vi har en otrolig bredd i orienteringsklubben i Mora just nu.

image

Mitt knä då? Nja, det är tyvärr sådär. Hässelbyloppet, som jag hade tänkt springa idag, fick ställas in och istället har jag legat i högläge och ätit voltaren. En väntetid på 7-8h på akuten när jag kom hem gjorde att jag vände i dörren, men imorgon ska en ortoped kika på knät och ställa någon typ av diagnos. Förhoppningsvis är det inget mer allvarligt än en rejäl smäll på mjukdelarna och en svullnad som inte riktigt vill ge med sig. Jag håller tummarna för det!! Det kan väl ni också vara snälla att göra?

TACK IFK Mora OK för en FANTASTISK helg i Stockholm och för ett härligt minne som jag kommer bära med mig länge. Trycket på moraklacken vid varvningen igår var MAGISK! Tack för det stödet!! :)

2 Svar på “Laget före jaget.

  1. Fint artikel! Krya på ditt knät! Hoppas är det bara en rejäl smäll på mjukdelarna och snart du ska fortsätta dina hårda träningar före topspremiär i skidsäsong! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>