Tävlingsfri helg.

Efter två helger av tävlande var det så dags för en tävlingsfri helg. En helg som blev väldigt bra ändå, och som tillbringades med personer jag tycker väldigt mycket om.

Helgen inleddes med en fullspäckad fredag. Efter en ganska planlös träningsvecka, där jag i princip tränade det som jag kände för, var jag med på DSA:s skejtintervaller på den korta konstsnöslingan på Lugnet på fredag morgon. Två stycken tjugominutare med impulser där vi snurrade ett antal varv per intervall. Precis som under tävlingshelgen i Idre kändes skejten inte riktigt hundra. Kanske lite bättre, men fortfarande lite stel, kantig och svår att hitta flyt i. Efter diverse tekniktips från Mattias tror dock att vi hittade en nyckel som kan vara boven i dramat till min stumma rumpa. En teknikjustering som gör att rumpan får slappna av med jämna mellanrum och inte gå statisk genom hela rörelsen. Definitivt något att jobba vidare med. Efter lunch var det dags för massage och sedan en härlig löptur runt Bergsstigen. Det enda positiva med snöbristen här i Falun just nu är väl kanske att Bergsstigen fortfarande är löpbar och riktigt fin att springa, min favoritrunda i Falun!

Efter löpningen en kaffe med en nyfunnen och fin vän, Stina, på Waynes innan det var dags att kasta i sig lite mat och byta om för några timmars jobb på Ica. När cashen hade rullat in satte jag mig i bilen och for mot Mora, där mamma, pappa och Douglas väntade med kvällsfika.

Lördagen inleddes med en fin löptur och lite spänst i Färnässkogen. Innan frukost hann jag också med lite styrketräning hemma med hjälp av TRX-band, en medicinboll och lite gummiband. Klockan 10 var det fullt fokus på skidåkning, från soffan. Världscupen på TV, Ski Classics på paddan. Snacka om toppenförmiddag! Tycker ärligt talat att det är roligare att titta på långloppen och att det är mer spännande att följa utvecklingen av dem. :)

Strax före klockan 13 drog vi iväg mot Grönklitt. Det var dags för något som inte hänt på många, många, många år. Syskonen Söderlund skulle åka skidor tillsammans. Och inte nog med det, syskonen Söderlund skulle SKEJTA tillsammans!! Peter som inte skejtat på flera år ska åka Nattvasan senare i vår, och har börjat hårdträningen inför det. Verkligen en höjdare och jätteroligt att få träna tillsammans med storebror igen! Tack för de timmarna Peter!

Bilen rullade sedan vidare mot Fryksås hotell där bastun stod varm. Hela familjen, mamma, pappa, storebror med fru och barn, bastade och gjorde sig i ordning för årets första riktiga jultradition – julbord!
Så länge jag kan minnas har vi alltid ätit julbord under december månad. En tradition som kommer från min morfar och som alltid, när jag var mindre och morfar fortfarande fanns med oss, åts på Turisten i Älvkarleby. En tradition som mamma sedan burit vidare och som vi håller fast vid. En mycket mysig och fin tradition som även jag kommer hålla fast vid framöver. För det är verkligen fantastiskt härligt, och gott, att gå ut och äta ett riktigt julbord med allt man kan tänka sig som hör julen till, och umgås med sina nära och kära.

Efter en skidtur på Vasaloppsspåret i söndagsmorse åkte jag tillbaka till Falun för några timmars eftermiddagsjobb på Ica. En ganska fullspäckad men bra och skön helg där jag på många olika sätt har fått koppla bort tävlingsrutiner, tankar på prestation och förberedelser. Ett skönt avbrott och en perfekt uppladdning mot de två veckor som kommer. För nu kommer det att bli minst sagt intensiva veckor. På onsdag åker jag till Lillehammer för att tävla i den skandinaviska cupen fredag till söndag. Hem två dagar och sedan vidare till Boden för ytterligare tre tävlingsdagar helgen därpå. Intensivt men roligt – precis som det ska vara när det är säsong.

image

Ett svar på “Tävlingsfri helg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>