En morgon i min smak.

Klockan ringer tidigt. Kanske lite för tidigt egentligen. Men jag känner mig oförskämt pigg och snoozar inte ens. Dricker ett glas vatten, klär på mig, snörar på mig löparskorna och låser dörren bakom mig. Det är ganska kallt idag, och jag funderar på om jag kanske skulle ha tagit på mig underställsbyxor och mössa istället för pannband. Efter bara några minuter slår jag bort den tanken, jag blir snabbt varm. Joggar förbi torget, springer över ån bort mot Faluteatern, under järnvägen och bort mot Främby.

När jag möter upp Emma har jag sprungit i en kvart ungefär och vi fortsätter bort mot Galgberget, tar ett varv på det elljusspår som jag inte ens visste fanns. Det är fortfarande mörkt men elljuset lyser upp stigen. Vi pratar på om allt mellan himmel och jord och tiden går så där fort som den alltid gör när vi springer tillsammans. Efter ungefär en timme slås jag av hur lätta benen faktiskt känns idag. Så där lätta så att jag inte ens tänker på dem. En skön känsla. En känsla av frihet. Jag älskar att springa med lätta ben, när det bara rullar på, utan att jag egentligen tänker på att jag springer. Vi skiljs åt efter en timmes löpning tillsammans och jag springer hemåt. Samma väg – in mot stan, under järnvägen, förbi Faluteatern, över ån och torget och är hemma igen drygt 1 timme och 30 minuter senare.

Jag mår så himla bra av det här! Att springa tidigt på morgonen, innan det ens ljusnat. Jag står i duschen länge innan jag kliver ut och lagar en god grötfrukost, kokar en stor kopp kaffe, tänder levande ljus på bordet i vardagsrummet, slår på Nyhetsmorgon på tvn och kryper upp i soffan. Den bästa tänkbara starten på dagen. Träning tillsammans med en av mina bästa vänner som följs av en lugn och skön morgon i soffan med en god kopp kaffe. Det är livet. Det är verkligen livet och en morgon HELT i min smak.

img_9930

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>