Boden & nytt samarbete

Igår var jag tävligsbakis hela dagen. Vaknade först redan tio över 6, samma tid som jag klivit upp de tre dagarna under tävlingshelgen i Norge, men kunde som tur var somna om. Klev upp strax före klockan 9, kokade gröt och gjorde mig en stor kopp kaffe och satte mig i soffan. Där satt jag kvar tills klockan var över 12. Jag var så trött! Inte något speciellt i kroppen utan mer i huvudet. Som att jag hade varit på en rejäl fest kvällen innan ungefär. Under hela dagen igår gick jag som i dvala och fick inte speciellt mycket gjort.

Imorse var det dags för träning igen och till min stora lycka har det ju snöat endel här i Mora och jag kunde skejta längs Vasaloppsspåret upp förbi Läde några kilometer innan jag vände hemåt igen. Inte perfekt pistade spår, men ändå fullt åkbart. På eftermiddagen tog jag mig en löptur på terrängbanorna i Östnor innan jag dunkade av några snabba explosiva styrkeövningar.

Imorgon kommer klockan att ringa tidigt igen för att redan klockan 7 påbörja resan mot helgens Sverigecuptävlingar i Boden. Vi åker minibuss upp och ja, jag vet ju vad jag ska göra imorgon iallafall. Eller inte göra, för det finns ju inte så mycket att göra när man ska sitta i bilen alldeles för länge..

Jag har varit i Boden en gång tidigare. Det var många år sen nu, kanske omkring 10 år!?
Jag var på sommarläger med juniorlandslaget. Vi bodde på regementet och jag måste säga att de minnen jag har därifrån inte är så där superglamourösa. ;) Vi bodde i sovsal, hade gemensam dusch om jag inte missminner mig och åt alla måltider tillsammans med militärerna. Jag kan nästan, än idag, känna doften i matsalen när jag tänker på det. Pulvermos blandat med skog och militärsvett..

Vi tränade brutalt hårt. Så där hårt så att jag tror att jag fick ta helvila i typ två veckor när jag kom hem. Jag minns ett myrpass tillsammans med Sven-Åke Lundbäck där han klafsade ut på myren i storstövlar och säkert sprang ifrån oss allihop. Även det crosspass, där vi bland annat fick militärryggsäckar fyllda med sand, tjejerna 13kg och killarna 17kg, och skulle ta oss runt en myrbana har satt sig på minnet. Blött, tungt och massa mygg. Att ryggsäckarna var fyllda med sand i botten gjorde att det tryckte extremt på axlarna och det var en fruktansvärd upplevelse runt den där myren. Fruktansvärt då men säkerligen härdande för framtiden! ;)

Jag hoppas att min upplevelse av Boden blir trevligare den här helgen och som tur är behöver jag inte bo i sovsal eller äta tillsammans med svettiga militärer nu..

På fredag är det 10km klassiskt som gäller och efter söndagens tävling ser jag med stor glädje fram emot detta. På lördag är det klassisk sprint där det pratas om att det ska testas så kallade ”teknikzoner” där endast diagonal skidåkning är tillåten. Bara att hoppas att man har fäste under skidorna och kan ta sig igenom zonen på rätt sätt. Tävlingshelgen avslutas med en masstart i fristil på söndag innan vi sätter oss i minibussarna och rullar hemåt igen.

Hem för att ta några veckors tävlingsledigt och fira jul. Ladda om batterierna för nya tävlingar efter nyår. Men, det är då det. Nu laddar jag för andra omgången av IntersportCup och framförallt för den lååååånga bilresan norrut imorgon. :)

img_9715

Som avslutning av detta inlägg vill jag presentera en ny samarbetspartner som kommer att hjälpa mig vid träning och tävling framöver. Tack snälla för det!

logo_nutrition_viola

Mer om +watt kan du läsa här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>