Boden bjuder på drömförhållanden.

Resan upp till Boden igår var minst sagt en pers. Det tog nästan 11timmar inklusive matstopp och ett kortare stopp i Umeå innan vi var framme vid hotell Nivå där vi bor i helgen. Efter en kort tur utomhus och lite mat i magen gick jag och la mig redan strax efter klockan nio och somnade som en stock.

I förmiddags åkte vi upp på Pagla skidstadion där helgens tävlingar kommer att avgöras. Och jisses vilka drömförhållanden det bjöds på. Sju minusgrader, en klar himmel och en sol som trevande försökte ta sig upp över trädtopparna. Så här långt norrut är det inte ljust speciellt länge på dagarna och under tiden vi var på stadion hann solen aldrig visa sig helt och hållet. Men det gjorde inte så mycket. Jag åkte runt och log med hela ansiktet under mina 90minuter skidåkning ändå. För är det något jag verkligen, VERKLIGEN, tycker om så är det att åka klassiskt i så där stenhårda spår där man kan trycka på i princip hur mycket som helst med benen och det bara svarar direkt, i precis rätt riktning. Ren och skär njutning och jag bara ler. :)

img_0001

Damer 21 är först ut imorgon så jag startar väl någon gång mellan 10 och halv 11 skulle jag tro. Tre varv på en ganska flack 3,3km slinga är det som gäller och jag tror att det kommer att bli snabba tider. Banan känns ganska kort, och om förhållandena håller sig så här kommer det att gå undan därute i spåret.

Jag ser verkligen fram emot morgondagens tävling och med söndagens klassiska lopp färskt i minnet kan jag inte annat än le igen. Jag håller mina tummar och hoppas på samma samarbetsvilja från mina ben även imorgon!

Håller ni tummarna för mig? Nu kör vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>