Julen är här. Då passar jag på att träna.

Med tre veckors tävlingsuppehåll, förutom en träningstävling med DSA på Nyårsafton, är det läge att lägga in en period med lite fler träningstimmar och lite mindre fart. Säsongen är lång och för att kunna behålla och förhoppningsvis driva en ny formtopp till senare på säsongen, och kanske framförallt SM i början av februari, behövs en period med lite grundträning igen. Jag har därför, efter vilodagen i måndags, tränat på med dubbla pass två av tre dagar och detta med fokus på lugna distansturer och styrka. Idag fick det dock räcka med ett pass eftersom vi firat lill-jul i Färnäs. Familjen kommer att befinna sig på lite olika håll på julafton och då passade det helt enkelt bäst för oss att fira idag. Syskonen Söderlund började dagen med ett distanspass i Grönklitt innan vi åt picknick-lunch i vindskyddet vid slalombacken med resten av ligan. Därefter väntade fika och julklappsöppning innan vi avslutade kvällen med tomtegröt och skinkmacka.

Imorgon rullar bilen upp till Bruksvallarna där jag stannar över helgen och det kommer alltså att bli en julhelg med fokus på träning istället för julklappar. Lite julmat ska nog kunna slinka ner ändå, så helt otraditionellt blir det inte. Tanken är att, även under helgen, ha fokus på långa, lugna distanspass och det passar ju alldeles ypperligt att genomföra detta på fjället och de långa spåren som finns uppe i Bruksvallarna. Ett fartpass ska jag få in under dessa dagar och det kommer att köras på julaftonsmorgonen.
Det är väl min version av en riktigt god jul antar jag..

Nästa tävling blir den skandinaviska cupen, tillika För-VM i Lathi, den första helgen efter nyår. Då vill jag gärna känna mig pigg och stark igen och kunna leverera något i stil med det jag fått till på söndagarna under helgerna i Lillehammer och Boden. Ska försöka flytta fram söndagsformen till lördagen också med andra ord. ;)

Vill avsluta det här inlägget med att önska alla mina trogna läsare och följare en riktigt GOD JUL!

god-jul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>